Juridische strijd Famke Louise en Roddelpraat gaat door

Juridische strijd Famke Louise en Roddelpraat gaat door

De juice-strijd is nog niet gestreden: Roddelpraat-presentatoren Jan Roos en Dennis Schouten gaan in hoger beroep tegen de uitspraak in hun rechtszaak tegen Famke Louise, zo kondigen ze aan in de nieuwste aflevering van hun juice-programma.

De rapper eiste dat een uitzending van het YouTubekanaal offline werd gehaald omdat Jan en Dennis een niet-uitgebracht nummer van haar lieten horen. De heren suggereerden daarnaast dat ze daarin zegt te zijn misbruikt door haar oud-manager Ali B, zo klonk het verweer van team-Famke.

Famke Louise vs. Roddelpraat

Vorige week woensdag gaf de rechter in Amsterdam Famke Louise gelijk omdat Jan en Dennis zich met het delen van het nummer schuldig hebben gemaakt aan "zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen". De heren gaan in hoger beroep omdat ze zeggen beelden in handen te hebben uit 2020 waarin Famke Louise het liedje op een feestje voor een publiek zingt. Die beelden komen ook voorbij in hun aflevering: 

De video laat volgens de mannen - die ook al Carlo Boszhard op hun dak kregen - zien dat er door hen geen inbreuk is gepleegd op het auteursrecht omdat ze het voor mensen heeft gezongen. De zangeres zei namelijk dat het nummer privé was en dat ze het voor zichzelf had opgenomen nadat ze had gebroken met haar manager. "Ze heeft meerdere keren keihard gelogen", sneert Jan in de aflevering. "We gaan winnen", zegt Dennis.

Rectificatie

De rechter oordeelde dat het duo het nummer offline moest halen en een rectificatie moest plaatsen. Dat hebben ze gedaan. Of de presentatoren hopen met het hoger beroep voor elkaar te krijgen dat dat wordt teruggedraaid, zeggen ze niet. Ook moesten de Roddelpraat-presentatoren de advocatenkosten van 27.000 euro betalen. Direct na de uitspraak zetten Jan en Dennis een crowdfundingsactie op voor dat bedrag. Fans bleven er maar geld inpompen en de teller ging over de 35.000 euro heen. Dat extra geld stoppen de mannen "in de oorlogskas voor de volgende zaak", liet Jan Roos eerder al weten aan het ANP.

De advocaat van Famke Louise was woensdagavond niet gelijk bereikbaar voor commentaar, zo meldt het ANP.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Bron: ANP/Veronica Superguide