Junkie XL geeft masterclass filmmuziek componeren

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Junkie XL geeft masterclass filmmuziek componeren

Junkie XL geeft masterclass filmmuziek componeren

|
|

Laatste update:

Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, is een van de speciale gasten op het Nederlands Film Festival eind september. De componist geeft op 27 september een masterclass in de grote zaal van de Stadsschouwburg Utrecht, zo maakte het festival donderdag bekend.

Soundtracks

Holkenborg woont al lange tijd in de VS. Hij brak in 2002 internationaal door met zijn remix van A Little Less Conversation van Elvis Presley, maar heeft zich de laatste jaren vooral geconcentreerd op het componeren van filmmuziek. Zo verzorgde hij de soundtracks voor grote hits als Mad Max: Fury Road, Deadpool, Black Mass, Brimstone, Divergent en The Dark Tower, die dit najaar in première zal gaan. Hij geeft ook tutorials op YouTube, kijk maar naar de video hierboven.

NFF Masters

Met het onderdeel NFF Masters zet het NFF Nederlandse filmprofessionals in de schijnwerpers die nationaal en internationaal furore hebben gemaakt. Eerder verzorgden cameraman Hoyte van Hoytema, costume designer Jany Temime, production designer Jan Roelfs en stuntman Willem de Beukelaer een masterclass.

Q & A

Op het NFF worden vanwege de aanwezigheid van Junkie XL de films Brimstone van Martin Koolhoven en Mad Max: Fury Road van George Miller vertoond. Na afloop verzorgt Holkenborg een Q&A met de zaal. Het NFF vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 29 september in Utrecht. 

Lees verder