Julia Roberts onthult dat Pretty Woman eerst een superduister einde had

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Julia Roberts onthult dat Pretty Woman eerst een superduister einde had

Julia Roberts onthult dat Pretty Woman eerst een superduister einde had

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al staat Pretty Woman uit 1990 bekend als één van de meest geliefde romcoms ooit, toch was de film aanvankelijk een stuk minder vrolijk van toon. Zo had deze crowdpleaser eerst een gitzwart einde. Dit onthulde Julia Roberts samen met Patricia Arquette, die ook nog voor de rol auditie had gedaan, in een gezamenlijk interview met het Amerikaanse vakblad Variety.

Alleen in een steegje gedumpt

In de versie van de film zoals wij die kennen weet zakenman Edward (Richard Gere) escortmeisje Vivian (Julia Roberts in haar doorbraakrol) uiteindelijk voor zich te winnen. Helemaal zeker weten we het niet, maar het einde impliceert dat ze hierna nog lang en gelukkig samen zullen zijn. Maar Roberts heeft nu onthuld dat het einde van de film aanvankelijk wel erg grimmig was: “Ze gooiden haar uit een auto, smeten het geld bovenop haar, en lieten haar gewoon in een steegje achter”. Ouch!

“Grimmige arthouse-film”

Het was al wel bekend dat Pretty Woman aanvankelijk 3000 heette, naar het bedrag dat Edward Vivian voor haar verleende diensten zou betalen. Maar dat de film oorspronkelijk zo slecht afliep voor Vivian, dat is nieuw. Volgens Roberts en Arquette was 3000 aanvankelijk bedoeld als een “grimmige arthouse-film”. Toen gingen Disney en regisseur Garry Marshall met het script aan de haal, en die besloten er iets heel anders van te maken. En de rest is geschiedenis...

Lees verder