Judas seizoen twee

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Judas seizoen twee

Judas krijgt nieuw seizoen: bloedstollende serie dit najaar al te zien

|
|

Laatste update:

Wat zijn de gevolgen als je tegen je eigen broer getuigt? Die vraag wordt beantwoord met het tweede seizoen van Judas, naar het verhaal van Astrid Holleeder. 

Judas II: Dagboek van een Getuige

Kort na de rechterlijke uitspraak tegen Willem Holleeder geeft Videoland de eerste beelden van het nieuwe seizoen van Judas vrij. Het tweede seizoen heeft Judas II: Dagboek van een Getuige als titel en toont het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zus en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer Willem: Astrid Holleeder.

Cast keert terug

Gijs Naber, Rifka Lodeizen en Marit van Bohemen keren terug in dit seizoen. De serie is geschreven door Thomas van der Ree, de regie is in handen van Remy van Heugten en Fiction Valley neemt de productie voor zijn rekening.

Geen verrassing

Dat de misdaadserie een vervolg krijgt, komt niet als een verrassing. Joram Lürsen, regisseur van het eerste seizoen, hintte in 2020 al op een tweede seizoen. "We overwegen een tweede deel te maken", vertelde hij destijds in het radioprogramma De Perstribune. Er was daarom alvast contact gelegd met Astrid en zus Sonja. "Maar je moet er altijd heel geheimzinnig over doen."   

Niet angstig voor wraak

De Nederlandse misdaadserie Judas vertelt het verhaal van een van de meest spraakmakende familievetes van de laatste jaren: die tussen Astrid en Willem Holleeder. Ondanks het gewaagde onderwerp, zijn de makers niet bang voor represailles uit de hoek van Holleeder. Rifka Lodeizen, die tekende voor de rol van Astrid, vertelt tegen het ANP dat ze nooit angstig is geweest op de set. “Je kan denken ‘oh, dan ben ik ook in gevaar’, maar zo heb ik het niet opgevat”, aldus de Gouden Kalf-winnares.

Judas II: Dagboek van een Getuige is dit najaar te zien bij Videoland. Het eerste seizoen is al in zijn geheel te zien.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder