Jubileumseizoen Boer Zoekt Vrouw van start: ‘Het wordt een heel andere reeks’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jubileumseizoen Boer Zoekt Vrouw van start: ‘Het wordt een heel andere reeks’

Jubileumseizoen Boer Zoekt Vrouw van start: ‘Het wordt een heel andere reeks’

|
|

Laatste update:

Vanavond start op NPO1 alweer het tiende seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Als we presentatrice Yvon Jaspers mogen geloven, wordt het een heel andere reeks. “We hebben nog nooit zo'n hete zomer gehad. Die hitte doet iets met het landschap, met de mensen. Het is weer een heel ander programma geworden”, zegt Yvon Jaspers.

Op tv én online

Ook dit seizoen gaat een aantal vrijgezelle boeren onder toeziend oog van miljoenen televisiekijkers op zoek naar ware liefde. De zoektocht naar de liefde van de vijf boeren die de meeste brieven binnenkregen, is vanaf vandaag wekelijks te zien bij KRO-NCRV. De vijf overgebleven singles van de eerder voorgestelde tien boeren worden voor de website van Boer Zoekt Vrouw gevolgd.

Minder brieven

In totaal ontving de redactie van Boer Zoekt Vrouw dit jaar een kleine duizend brieven. Dat is minder dan er binnenkwamen na de oproepjes in 2014, het laatste seizoen dat zich in Nederland afspeelde. Toen kreeg boer Tom alleen al ruim 1800 brieven. “Het was voor ons als makers heel gek”, zegt Yvon over het kleine aantal reacties, en daarmee ook de kleine verschillen in aantallen brieven per boer dit keer. “Wij wisten pas op het allerlaatste moment met wie we op tv doorgingen. En dat terwijl je toch al in de mensen duikt en nadenkt over wat je tijdens de dagdate gaat doen.” Slechts één brief maakt het verschil tussen gevolgd worden op televisie of op internet. “Dat is nog nooit voorgekomen.”

Boer Zoekt Vrouw verandert levens

Als er uit de stapel brieven dan eindelijk potentiële liefdespartners zijn gekozen, begint het pas echt voor de boeren. “Het is een heel intens moment. Voor veel oud-deelnemers is er een leven vóór en een leven ná Boer Zoekt Vrouw”, weet Yvon, die met een aantal boeren nog veel contact heeft, maar al te goed. “We zijn getuige van een hele grote verandering, ook als de liefde er niet is. We proberen ze daar op voor te bereiden, maar eigenlijk kan dat niet.”

Begeleiding op maat

Achter de schermen worden de agrariërs, en hun potentiële partners, bijgestaan door een heel team. “Dat is er helemaal op ingericht om die mensen die vanuit het niets op een heel groot podium worden gehesen bij te staan. Vanaf de eerste dag tot in de oneindigheid zijn we er voor ze. Het is aan de boer of de vrouw zelf hoe intensief ze het willen, we begeleiden ze op maat.”

‘Check social op eigen risico’

Boer Zoekt Vrouw maakt altijd veel tongen los op social media. Die kunnen de boeren en deelnemers de komende tijd daarom maar beter mijden, raadt Yvon aan. “Natuurlijk zijn er mensen die vinden dat je een dikke kont hebt, een stomme stem of dat je een domme keuze maakt. Je kunt jezelf elke dag googelen en op social media je naam intikken, maar dat doe je op eigen risico. Ik ken weinig mensen die opgeknapt zijn van de reacties op social media.”
Boer Zoekt Vrouw zie je vanavond om 20.25 uur op NPO1. Bekijk het voorstelfilmpje van alle boeren van dit seizoen hieronder:

Lees verder