Joss Whedon komt met nieuwe serie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joss Whedon komt met nieuwe serie

Joss Whedon komt met nieuwe serie

|
|

Laatste update:

Avengers-regisseur Joss Whedon komt met een nieuwe tv-serie. Dat schept automatisch hoge verwachtingen, want de filmmaker is natuurlijk ook de bedenker van Buffy The Vampire Slayer, Angel, Dollhouse en Firefly. Dat zijn een paar grote namen bij elkaar. Zijn nieuwe serie heet ‘The Nevers’ en zal te zien zijn bij HBO.

Science-fiction uit de 19e eeuw

‘The Nevers’ belooft een sciencefiction-serie te worden die zich afspeelt in de Victoriaanse tijd, de 19e eeuw dus. De serie vertelt over een groep vrouwen met unieke krachten die tegenover meedogenloze vijanden komen te staan op een missie die de wereld kan veranderen. Whedon treedt op als schrijver, regisseur, uitvoerend producent en showrunner. Acteur Josh Gad heeft er al helemaal zin in:

HBO verslaat Netflix

Zowel HBO als Netflix zaten achter de serie aan, maar uiteindelijk koos Whedon voor die eerste. En daar is HBO maar wat blij mee, getuige de woorden van hun hoofd programmering Casey Bloys: “We zijn al lang fan van de ongelofelijk getalenteerde Joss Whedon en we kunnen ons geen beter project voorstellen dan ‘The Nevers’ om hem welkom te heten in de HBO-familie”, aldus de juichende HBO-bons. “We zien er naar uit om de vreemde personages van ‘The Nevers,’ en hun verhalen te leren kennen, hun in actie te zien en ze met onze kijkers te delen. We zijn vereerd dat Joss HBO koos als de plek waar hij zijn ambitieuze nieuwe wereld kan gaan bouwen en we kunnen niet wachten om van start te gaan”. Ja ja, zo kan 'ie wel weer.

“Misschien wel het meest omvangrijke verhaal dat ik ooit heb bedacht”

De veelzijdige Whedon zegt dat The Nevers “misschien wel het meest omvangrijke verhaal is dat ik ooit heb bedacht. Ik kan me er geen beter onderkomen voor voorstellen dan HBO. Het is te lang geleden dat ik een geheel nieuwe fictieve wereld heb verzonnen, en bij HBO bieden ze niet alleen ervaring en prestige maar ook een enthousiaste samenwerking. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar er is werk aan de winkel”.

Eerst zou Whedon een Batgirl-film regisseren voor DC maar de filmmaker stapte begin dit jaar op. Toen onlangs Avengers: Infinity War in première ging kreeg Whedon toch wel weer zin om een film te regisseren, maar nu wordt het dus een serie.

Lees verder