Joss Whedon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joss Whedon

Actrices beschuldigen filmmaker Joss Whedon: ‘Hij misbruikte zijn macht’

|
|

Laatste update:

Joss Whedon wordt beschuldigd voor het creëren van een giftige werksfeer op de sets van zijn films en series. Meerdere actrices vertellen over hun ervaringen met de filmmaker.

Acteur Ray Fisher sprak zich als eerste uit over het vermeende wangedrag van Joss tijdens het filmen van de Justice League. Hij wilde niet langer voor de DC-films werken zolang Joss Whedon gewoon door kon gaan. Hierna kwam hij naar buiten met een statement dat hij door Warner Bros is ontslagen bij The Flash.

#IStandWithRayFisher

Door het ontslag kwamen actrices naar buiten met hun verhalen rondom Joss Whedon. Charisma Carpenter, bekend van Buffy the Vampire Slayer, startte de hashtag #IStandWithRayFisher. Daaronder bracht ze een statement naar buiten over haar ervaringen. Zo claimt ze dat Joss Whedon zijn macht misbruikte op de sets.

He was mean and biting, disparaging about others openly, and often played favorites, pitting people against one another to compete and vie for his attention and approval.”

De slechtste film op Netflix ooit is…meer

‘Ik ben trots op ze’

De actrice krijgt steun van andere Buffy-collega’s. Zo spreekt ook Amber Benson zich uit over de “giftige werkomgeving” van Joss Whedon. Ze vertelt dat er veel schade is aangericht en dat medewerkers van zijn producties dat zo’n twintig jaar later nog steeds moeten verwerken. Ook Sarah Michelle Gellar, Buffy herself, reageerde op de beschuldigen. Ze gaat verder geen statement maken, maar zegt dat ze trots is op de slachtoffers omdat ze hun verhaal durven te delen.

Lees verder