Milly Alcock en Emily Carey in House of the Dragon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Milly Alcock en Emily Carey in House of the Dragon
House of the Dragon

Jonge actrices keren niet terug in House of the Dragon

|
|

Laatste update:

Teleurstellend nieuws uit Westeros: Milly Alcock en Emily Carey - aka Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower - zullen (voorlopig) niet te zien zijn in de HBO-serie House of the Dragon.

Dat vertelt scriptschrijver Ryan Condal in gesprek met Variety.

House of the Dragon-timejump

In de zesde aflevering van de Game of Thrones-spinoff (check hier onze recap) worden de jongere versies van de personages die Milly en Emily spelen vervangen door oudere acteurs. Dit gebeurt als gevolg van een tijdssprong van tien jaar die de serie maakt. Ryan zegt dat de twee actrices misschien weer te zien zullen zijn als de verouderde personages een flashback naar hun jeugd krijgen. "Maar ik weet het nog niet. Dat is nog geen onderdeel van het verhaal dat we willen vertellen. We zijn daar nu niet mee bezig."

Flashbacks

Dat ziet er alleen niet zo heel rooskleurig uit: de schrijver merkt op dat in Game of Thrones-flashbacks ook niet voorkwamen. "Maar misschien kunnen we dat in House of the Dragon wel eens doen", vervolgde hij. "We moeten alles nog een beetje uitvinden. De deur is in ieder geval nog niet helemaal dicht." Nou, oke dan. Daar doen we het voor.

House of the Dragon

House of the Dragon telt tien afleveringen en speelt zich zo'n tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones af. Elke aflevering kostte bijna twintig miljoen dollar (!). De hoofdrollen zijn de komende afleveringen nog voor Matt Smith, Paddy Considine, Olivia Cooke en Emma D'Arcy - die laatste twee spelen de oudere versies van Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower. Een tweede seizoen is al aangekondigd.

House of the Dragon is elke maandag te zien op HBO Max.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder