Jonathan Majors wil Thanos-acteur Josh Brolin snel ontmoeten: ‘Onze paden kruisen elkaar nog wel’

Jonathan Majors speelt Kang the Conqueror in Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Deze superschurk wordt een nog grotere Marvel-dreiging dan Thanos, al heeft Jonathan nog niet gesproken met diens acteur Josh Brolin. In gesprek met Veronica Superguide zegt hij dat het zeker gaat gebeuren. “Als een artiest alleen al ben ik benieuwd naar de weg die hij nam.”

Jonathan Majors als Kang the Conqueror

Ant-Man en The Wasp krijgen hun grootste dreiging ooit voor de kiezen in Quantumania: Kang the Conqueror. Zoals we al in onze Quantumania-recensie schrijven, is Jonathan Majors als de extreem machtige wetenschapper een van de hoogtepunten uit de film. Marvel bereidt Kang voor als de nieuwe tegenstander van de Avengers in hun aankomende films, zoals Thanos was in Infinity War en Endgame.

Geobsedeerd door tijd

Toch heeft Jonathan niet gekeken naar de paarse ruimtetiran. “Ik heb Kang zelf ontwikkeld en al zijn verschillende versies komen vanuit dezelfde plek, niet letterlijk maar metaforisch gesproken. Ik vind hem fascinerend.” Kang kan tijdreizen tussen verschillende realiteiten, dus er zijn verschillende versies van de schurk. Zo kwam Jonathan al even langs in de Disney+ serie Loki, maar komt hij in Quantumania over als een heel ander persoon. De versie uit Quantumania bewijst dat de Marvel-helden nog een hoop last van hem gaan krijgen. “Hij is gefrustreerd en volledig geobsedeerd door tijd.”

Anders dan Thanos

Thanos werd in Avengers: Endgame verslagen. Josh Brolin vertolkte de slechterik en kreeg veel lof voor zijn acteerwerk. “Ik zou hem heel graag willen ontmoeten”, vertelt Jonathan. “Dat moet lukken, onze paden kruisen elkaar vast en zeker in de toekomst. Bovendien zijn we nu als Marvel-acteurs lid van de geheime club. Dus ik hoop hem gauw tegen te komen.”

Regisseur Peyton Reed bevestigt dat ze vooral niet Thanos wilden herhalen met Kang. “Verder hadden we enorme vrijheid met Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Jonathan en ik hebben lange gesprekken gevoerd over hoe hij Kang kon neerzetten en wat het meesterplan van de schurk is.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
© Disney

Evangeline Lilly en Jonathan Majors

Quantumania heeft een indrukwekkende cast aan nieuwe en ervaren Marvel-acteurs. Ze hadden duidelijk plezier met Jonathan Majors in de mix. Hope van Dyne-actrice Evangeline Lilly vertelt dat hij graag muziek afspeelde voor de hele crew. “Lekker hard en verschillende genres. Allemaal om in de juiste stemming voor een scène te komen. Het was heel aanstekelijk!”

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
© Disney

Moordblikken

Cassie Lang-actrice Kathryn Newton voegt er zelfs aan toe dat Jonathan soms helemaal in zijn schurkenrol opging. “In de ochtend was hij superaardig en dan kom je ’s middags op de set in kostuum en dan staat Kang gewoon voor je. Hij gaf me echt een paar keer een gemene grijns alsof ie me wilde vermoorden! Hij is een ongelofelijk acteur.”

Ant-Man and the Wasp: Quantumania draait nu in de bioscoop.