‘Joker 2 bevestigd en Joaquin Phoenix keert terug!’

Joker

Warner Bros. plant momenteel een vervolg op het extreem succesvolle Joker. Dat hebben bronnen aan The Hollywood Reporter bevestigd. Regisseur Todd Phillips zou ook in gesprek zijn om terug te keren en Joaquin Phoenix heeft bovendien een optie om opnieuw de Joker te vertolken. Maar wacht, er is meer! Todd Phillips zou nog veel meer origin stories van DC Comics-personages willen verfilmen.

5 sterren

Joker is een groot succes onder Batman-fans en critici. Wij gaven hem zelfs 5 van de 5 sterren! De film met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, heeft wereldwijd al 1 miljard dollar opgeleverd. Toch waren de makers terughoudend om een vervolg te maken, omdat ze Joker als een standalone film zagen van de andere DC-films. Dat is nu veranderd volgens THR.

‘Joker 2 bevestigd en Joaquin Phoenix keert terug!’

Todd Phillips wordt weer regisseur?

Joker 2 zou as we speak gepland worden met Todd Phillips in gesprek om opnieuw te regisseren. Eerder zei de regisseur dat hij een vervolg zou overwegen met het juiste verhaal. Joaquin Phoenix was het daar mee eens. Hij wordt momenteel al genoemd als Oscar-kandidaat voor Best Actor.

Andere Batman en andere Joker

Naast Joker werkt Warner Bros. sowieso aan andere Batman-films. The Batman is een andere versie van de superheld, gespeeld door Robert Pattinson. De film staat gepland voor 2021 en Joaquin Phoenix komt er niet in voor… voor zover we nu weten. Birds of Prey is een nog spin-off met Harley Quinn (Margot Robbie) in de hoofdrol, maar dan nog in het universum waarin Ben Affleck Batman is en Jared Leto The Joker. Zijn comicbookfilms niet leuk?