John van den Heuvel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John van den Heuvel

John van den Heuvel sprak advocaat Ali B: ‘aangifte staat los van The Voice’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

The Voice Of Holland is na aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag stilgelegd en er is onder andere aangifte gedaan tegen rapper Ali B. Gisteren is er een tweede aangifte tegen hem gedaan. Tijdens RTL Boulevard werd hierover gesproken met misdaadjournalist John van den Heuvel, die de advocaat van Ali wist te spreken.

De aangifte tegen Ali

John vertelde in RTL Boulevard dat er nog veel onduidelijk is rond deze zaak en de desbetreffende aangifte.  “We weten niet wie de aangifte heeft gedaan en of dat een man is of een vrouw. Aannemelijk is een vrouw, maar dat weten we dus ook niet. Ik heb kort voor de uitzending nog even contact gehad met de advocaat van Ali, een advocaat gespecialiseerd in zedenzaken, en die benadrukt dat die tweede aangifte losstaat van The Voice.

Dit betekent dat de aangifte van een externe bron zou komen. “Dus kennelijk is er iemand die in een andere positie die meent geconfronteerd te zijn met strafbare handelingen.” John legde uit wat hij bedoelde. “Dan moet je denken aan een aanranding of een verkrachting of misschien iets in lichtere vorm.

Het doel van een aangifte

John wilde nog wat laten weten. “Ik moet wel benadrukken - dat vergeten we ook wel eens - het doel van een aangifte is nog helemaal geen schuldigverklaring. Een aangifte is een verzoek aan Justitie om iets te onderzoeken en om een straf die volgt in te stellen. Het is allemaal nog een heel prematuur stadium.

Vanavond is de #BOOS aflevering te zien, waarin meer over de TVOH-zaak duidelijk wordt. De aflevering is om 16:00 uur te zien op YouTube.

Lees verder