John Travolta

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John Travolta

John Travolta wilde ‘alleen zijn met verdriet’ na overlijden vrouw

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Grease-icoon John Travolta wilde het liefst alleen rouwen na het overlijden van zijn vrouw Kelly Preston. Na een huwelijk van 28 jaar overleed zij in juli 2020 door borstkanker.

Iedereen rouwt op een andere manier,” vertelt John in de Spaanse versie van het tijdschrift Esquire. “Je maakt allemaal een eigen reis naar heling. Het belangrijkste wat je kunt doen is een ander de ruimte te geven om het op hun manier te doen en het niet moeilijker maken door hen te belasten met jouw verdriet.

Eigen rouwproces

De acteur, vooral bekend van zijn rollen in Grease en Pulp Fiction, vertelt verder: “Stel, je bent op een begrafenis en bent heel verdrietig. En dan benadert iemand je die nog meer verdriet heeft. Dan krijg je dus geen ruimte om aan je eigen rouw toe te komen. Althans, zo heb ik dat ervaren.

Alleen zijn met verdriet

John laat weten dat er veel mensen naar hem toekwamen over hoe verdrietig ze waren. “Ik wist gewoon niet wat ik daarmee aan moest, omdat ik zelf al zoveel te verwerken had. Het was natuurlijk niet slecht bedoeld, maar uiteindelijk zit jij ze dan te troosten.” De acteur vindt het daarom belangrijk om een plekje te hebben waar hij alleen kan zijn met z’n verdriet.

Kinderen

John en Kelly kregen samen Ella en Benjamin. Het belang van zijn kinderen staat nu voorop. “Mijn voornaamste taak is om hun toekomst veilig te stellen en hen te helpen waar ik kan.” Naast Ella en Benjamin kregen ze ook nog zoon Jett, maar hij overleed in 2009 op zestienjarige leeftijd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder