GREASE (1978) - JOHN TRAVOLTA - OLIVIA NEWTON-JOHN.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
GREASE (1978) - JOHN TRAVOLTA - OLIVIA NEWTON-JOHN.
Hollywood

John Travolta reageert op overlijden Olivia Newton-John

|
|

Laatste update:

Eerder vanavond kwam het trieste nieuws naar buiten dat actrice Olivia Newton-John overleden is aan de gevolgen van kanker. Haar Grease-tegenspeler John Travolta heeft inmiddels gereageerd.

Olivia Newton-John en John Travolta in Grease

Olivia Newton-John is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar man eerder vandaag bekend op social media. De actrice leed al geruime tijd aan borstkanker. Het grote publiek kent Olivia vooral van haar rol als de brave en onschuldige Sandy Olsson in Grease (1978) – een van de beste musicalfilms ooit gemaakt. John Travolta was haar tegenspeler in die film. Hij speelde de rol van de rebelse Danny Zuko. Sandy en Danny waren smoorverliefd, maar probeerden hun gevoelens voor elkaar te ontkennen.

'Je maakte al onze levens zo veel beter'

Olivia en John kenden elkaar al bijna 45 jaar en zagen elkaar recentelijk nog bij een bijzondere Grease-reünie. Dat de band tussen de acteurs goed is gebleven, blijkt ook wel uit het mooie eerbetoon dat John op zijn Instagram-pagina deelt. "Mijn liefste Olivia, je maakte al onze levens zo veel beter. Je impact was ongelofelijk", zo schrijft hij bij een oude foto van Olivia. "Ik houd zo veel van je. We zullen elkaar weer zien en allemaal weer samen zijn. De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag, voor altijd! Jouw Danny, jouw John", zo sluit hij af. 

'Voor altijd Sandy'

Ook andere beroemdheden, uit Nederland en het buitenland, reageren bedroefd op het overlijden van Olivia. Onder hen bijvoorbeeld Bettina Holwerda, die  de rol van Sandy speelde de musical Grease. "De enige echte Sandy. Wat een voorbeeld, wat een ster", schrijft ze in haar Instagram Stories. Haar echtgenoot Jim Bakkum, die de rol van Danny vertolkte, schrijft: "Voor altijd Sandy. R.I.P. Olivia Newton-John". We noemen bijvoorbeeld daarnaast Star Trek-acteur George Takei, Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn, zangeres Barbra Streisand en comedian Kathy Griffin. Ook zij hebben inmiddels een reactie achtergelaten op social media. Hieronder een greep uit de vele berichten.  

Lees verder