John Travolta komt met Virtual Reality speedboot-film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John Travolta komt met Virtual Reality speedboot-film

John Travolta komt met Virtual Reality speedboot-film

|
|

Laatste update:

Na de tegenvallende resultaten van de misdaadbiopic Gotti kan John Travolta wel weer een succesje gebruiken. Zijn volgende project wordt de actiefilm Speed Kills, wat een Virtual Reality-film over een in 1987 vermoorde speedbootmagnaat moet worden. Op Twitter wordt nu al alarm geslagen over hoe belabberd het eruit ziet...

De trailer voor Speed Kills is al een paar maanden uit, maar was tot nu toe niet verder gekomen dan een paar duizend views. Ook slingeren er al een tijd posters voor de film op het internet rond. Een Amerikaanse filmjournalist heeft deze nu echter ontdekt en vraagt zich op Twitter schreeuwend af wat hier in Godsnaam aan de hand is:

De posters zien er inderdaad nogal goedkoop uit, en ook de slogans Big Friends, Fast Money en Breaking Hearts klinken ook niet al te geinspireerd. Speed Kills is verder gemaakt door een relatief onbekend productiebedrijf en regie is in handen van John Luessenhop, wat ook niet echt een grote naam is. Hij maakte eerder al de 3D-versie van The Texas Chainsaw Massacre, maar heeft voor de rest nog weinig grote titels op zijn naam staan.

Maar wat helemaal maf is aan deze film, is dat acht fragmenten los worden aangeboden als Virtual Reality Experiences via de Google Play Store, de Apple App Store en de Oculus Store. Elke Virtual Reality-scène belicht een ander soort actie; natuurlijk boatracen, maar ook een vechtpartij en een achtervolging worden in VR uitgebracht. Als je alle acht de scènes bij elkaar hebt, dan heb je nog steeds niet de hele film, wat al deze VR-fragmenten zijn elk maar tussen de zeven en de negen minuten lang.

In Speed Kills speelt Travolta de speedbotenbouwer Don Aronow, die in de jaren tachtig enorm succesvol werd en zelfs goede vriendjes werd met (toen nog vice-)president George Bush (gespeeld door Matthew Modine). Tegelijk deed Don duistere zaakjes met drugsdealers en maffiosi, en uiteindelijk werd hij vermoord aangetroffen in zijn auto.

Ook James Remar (de pa uit Dexter), Tom Sizemore en Vikings-actrice Katheryn Winnick hebben zich voor deze film laten strikken. In Amerika komt Speed Kills in november uit, het is nog niet duidelijk of een Nederlandse distributeur zijn vingers hieraan durft te branden.

Lees verder