john de mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
john de mol

John de Mol reageert op Talpa-vrouwen: 'Ik ben me rotgeschrokken'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Als door een wesp gestoken, zo reageert John de Mol vandaag op de stortvloed aan kritiek die hij heeft ontvangen vanuit de vrouwen in zijn bedrijf. De medewerkers van John de Mol plaatsten vandaag een advertentie in het AD, als statement tegen de BOOS-uitzending over de misstanden bij The Voice of Holland: "Beste John. Het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf", stond er in het AD.

Wake up call voor John de Mol

Het moet een behoorlijke 'wake up call' voor John de Mol zijn geweest toen hij vanochtend de krant opensloeg. Na de uitzending van BOOS waren veel Nederlanders van mening dat hij voornamelijk de nadruk legde op de verantwoordelijkheid van de vrouwen in plaats van de cultuur op de werkvloer van The Voice of Holland.

John de Mol: "Ik ben geraakt" 

Op die commotie reageerde John de Mol vanmiddag met een nieuw bericht: "Gisteravond ben ik me rotgeschrokken van alle reacties op het beantwoorden van de vragen bij BOOS. Ik snapte werkelijk niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden in plaats van op de daders van seksueel overschrijdend gedrag", begint John zijn verhaal. Hij vertelt dat de advertentie in de krant hem heeft "geraakt", en dat hij direct daarna met de vrouwen achter het initiatief van deze advertentie in gesprek is gegaan.

"Ik heb geluisterd" 

John de Mol steekt vervolgens de hand in eigen boezem: "Ik heb vooral geluisterd en begrijp nu dat, in tegenstelling tot mijn goede intentie, ik voorbij ben gegaan aan het feit dat ik daarmee volledig onbedoeld de indruk heb gewekt de schuld bij vrouwen neer te leggen."

Stappen ondernemen 

De Mol geeft aan stappen te ondernemen: "Ik ga me voor de volle 100% inzetten om te veranderen. Ik sta open om hier meer over te leren met behulp van experts en de dialoog intern hierover aan te gaan." 

John de Mol reageert op Talpa-vrouwen: 'Ik ben me rotgeschrokken'

Lees verder