Acteur en komiek John Cleese

Veronica Superguide logo
Acteur en komiek John Cleese

John Cleese liep vandaag door Den Bosch maar bijna niemand had het door

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Brabanders kregen vandaag hoog bezoek: niemand minder dan Fawlty Towers en Monty Python-held John Cleese (79) maakte een vrolijke stadswandeling door Den Bosch. Wat schetst onze verbazing? Bijna NIEMAND herkende hem?!  

Shame on you, Bosschenaren! Brabants Dagblad-journalist Chris Korsten ging even verhaal halen op straat. "Opmerkelijk genoeg werd hij door bijna niemand op straat herkend, misschien wel doordat hij zijn fameuze silly walks achterwege liet", schrijft hij. Korsten sprak een enkeling die deze Britse baas wél herkende. 

John Cleese? Wie? 

Je zou 'm op zich wel kunnen kennen. Life Of Brian, The Meaning Of Life,Monty Python and the Holy Grail - om maar wat te noemen. Of Harry Potter 1 en 2, zat John - die toch wel bekendstaat als één van de grootste comedy-legendes - ook in. Maar nee, er ging maar geen belletje rinkelen. "Eerlijk gezegd hadden we in eerste instantie niet in de gaten dat zo’n wereldberoemd persoon bij ons op het terras zat, met een latte macchiato met karamelsiroop aan de lippen", zeggen ene Teddy Holterman en Lynn van Meurs, twee medewerkers van café 'De Druif' op de markt waar Cleese even ging zitten. "Nadat een andere bezoeker ons had getipt, hebben we snel gegoogled. En warempel, hij was het écht!" 

Optreden

Laatst kregen we ook nog bezoek van een mega-ster. Hugh Jackman fietste door Amsterdam. Toen stroomde de positieve reacties wel binnen. Bij John, euhm, niet echt. "Ik kon mijn ogen niet geloven. Ja, zoiets verwacht je niet in Den Bosch", zegt ene Anna Timmerman (72), één van de weinigen die 'm gelukkig wél herkende. "Nu ik weet dat hij optreedt, is het kwartje gevallen." En inderdaad: de reden dat Cleese ons land aandoet, is een comedy-optreden dat hij vanavond in Den Bosch geeft

Lees verder