Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen

Johan Derksen beleeft 'dieptepunt uit tv-carrière'

|
|

Laatste update:

Het zijn barre tijden voor Johan Derksen. De voetbalanalist is binnenkort weer op - houd je vast - SBS9 te zien. "Morgen beleef ik het dieptepunt uit mijn tv-carrière", zei hij gisteren in Veronica Inside.

De Champions League-play-offs waren vorige week nog op vlaggenschip SBS6 te zien. Mét de VI-heren. Martien Meiland moest er zelfs een keer voor wijken! Nou, de kijkcijfers vielen zó tegen, dat Wilfred en Hélène, die de avonden aan elkaar praten, nu zijn 'verbannen' naar SBS9.

'Dieptepunt'

Johan blikte gisteren in VI alvast vooruit op de bijzondere ontwikkelingen. Hij noemt de move naar 9 dus zijn tv-dieptepunt. "Ik ben afgezakt naar SBS9." Welke wedstrijd Johan mag analyseren? "Ik heb geen idee." Johan is overigens de beroerdste niet en legt graag uit waarom Talpa deze wedstrijden nog uitzendt terwijl er geen haan naar kraait. "Als Talpa een pakket van de Champions League koopt, dan ben je verplicht om die kutwedstrijden ook uit te zenden."

Johan weigert reclame te maken

Johans rondje tv-afkraken was nog niet voorbij. Hij haalt ook nog even uit naar de programmeurs van Talpa. 'De Snor' is namelijk te zien in het nieuwe seizoen van Waar is de Mol? en zijn aflevering staat recht tegenover een uitzending van Veronica Inside. Daar gaat Johan - stoïcijns als 'ie is - natuurlijk geen reclame voor maken. "En toen kwamen ze maandag hier met het verzoek of ik een radiocommercial wilde inspreken met de oproep om allemaal naar SBS6 te kijken, als wíj hier bij Veronica zitten. Flikker een beetje gauw op. Ze hebben daar een directie – daar hebben we al kennis mee gemaakt – die kunnen niet eens meer vergaderen, omdat zo veel mensen niet meer bij elkaar mogen zitten."

Waar is de Mol? met Johan Derksen is op 5 oktober te zien.

Lees verder