Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Joaquin Phoenix shockeerde Joker-crew met deze bizarre, geïmproviseerde scène

|
|

Laatste update:

Meesterwerk Joker scoort nog altijd als een tierelier in de bios. Er druppelen ook steeds meer zieke details binnen over Joaquin Phoenix' geniale vertolking van The Clown Prince of Crime. Wist je bijvoorbeeld dat hij die ene bizarre scène improviseerde?

Let op! Spoilers voor Joker volgen!

We wisten al dat Joaquins acteerprestatie indrukwekkend was. Zelfs Gordon, die halverwege Joker wegliep, prees Joaquin de hemel in! Maar... niet alles wat 'Arthur Fleck' deed, stond vast in het script. Blijkbaar improviseerde Joaquin er lustig op los tijdens de opnames, zo onthult cameraregisseur Lawrence Sher (via Cinemablend). Eén van zijn kunstjes zorgde echter voor een shock bij de makers. 

Joker in de koelkast 

En dat is het moment waarop Arthur in één van zijn psychoses zit, alles uit de koelkast smijt en erin kruipt. Dit was Joaquins eigen idee, zo onthult Lawrence. "When he climbed in the refrigerator, we had no idea he was going to do that." De makers zorgden ervoor dat Joaquin kon doen wat hij wilde in die scène. Maar dit had niemand verwacht. "I remember thinking, ‘What is he doing? Did he just crawl in the fridge?’ It was as fun and weird for us to watch it too."

Joaquin Phoenix' dansje in Joker

Eerder gaf regisseur Todd Philips ook al toe dat Joaquin het iconische Joker-dansje zelf bedacht. Het eerste moment dat 'ie dat doet, in een wc net nadat hij de mannen in de metro had vermoord, zou eigenlijk heel anders gaan. In het script stond dat Joker tegen zichzelf zou praten in de spiegel. Dit werkte niet, waarop Todd aan Joaquin vroeg of hij zelf iets wilde bedenken. En de rest is geschiedenis! Inmiddels is de trap - waar Arthur ook zijn dansje deed - veranderd in een gigantische hotspot

Lees verder