Jimmy Kimmel doet de Oscars komend jaar nog eens dunnetjes over

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jimmy Kimmel doet de Oscars komend jaar nog eens dunnetjes over

Jimmy Kimmel doet de Oscars komend jaar nog eens dunnetjes over

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is een hele eer om de Oscars te mogen presenteren. Deze eer wordt volgend jaar voor de tweede maal toebedeeld aan Jimmy Kimmel.

Debuut

De talkshowhost maakte afgelopen jaar zijn debuut op het toneel van The Academy. “Jimmy bewees, vanaf zijn openingsmonoloog tot aan een finale die we ons nooit voor hadden kunnen stellen, dat hij een van de beste presentatoren in de Oscar-geschiedenis is”, legt Cheryl Boone Isaacs, voorzitter van The Academy uit.

La La Land, eh Moonlight

Met die finale doelt ze natuurlijk op de uitreiking van de Oscar voor Beste Film. Warren Beatty en Faye Dunaway, die de winnaar bekend mochten maken, kregen de verkeerde envelop in de handen gedrukt. Het was die met de winnares in de categorie Beste Actrice: Emma Stone in La La Land. Na enige verwarring bij de twee, besloot Dunaway toch La La Land op te noemen als Beste Film. Nadat de cast het podium was opgeklommen om hun prijs in ontvangst te nemen, kwam producer Jordan Horowitz erachter dat niet zijn film, maar Moonlight de Oscar had gewonnen.

Nog een keer

Eind goed, al goed. Geen perfecte show dit jaar, maar dat lag zeker niet aan Kimmel, die dankbaar is dat hij nog een keer gevraagd is. Hij kan wel lachen om het incident: “Als je denkt dat we er dit jaar aan het einde een potje van hebben gemaakt, wacht dan maar op wat we in petto hebben voor de negentigste jubileumshow.”

Lees verder