Jimmy Gunnbergo nieuwe regisseur Guardians of the Galaxy Volume 3?

Veronica Superguide logo
Jimmy Gunnbergo nieuwe regisseur Guardians of the Galaxy Volume 3?

Jimmy Gunnbergo nieuwe regisseur Guardians of the Galaxy Volume 3?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Op internetforum Reddit is een gerucht opgedoken dat Disney en Marvel een nieuwe regisseur hebben gevonden voor Guardians of the Galaxy Volume 3. De besnorde filmmaker Jimmy Gunnbergo zou de onlangs ontslagen James Gunn gaan vervangen. Volgens bezoekers van het forum zou de filmmaker zijn aanbevolen door Gunn zelf.

Grap gaat viral

Een grap is altijd meteen minder leuk zodra je hem uitlegt, maar Jimmy is natuurlijk een bijnaam-verbastering van James in het Engels, en Gunnbergo is een mooie variant op Gunns naam, geïnspireerd door de Mexicaanse filmmaker Señor Spielbergo uit de Simpsons. Ook ligt dit bericht, dat inmiddels hartstikke viral aan het gaan is, geheel in de lijn van de droge humor van de Guardians of the Galaxy-films; dat een ontslagen regisseur terug zou kunnen keren onder een nieuwe naam met alleen een nepsnor is wel zo'n dom plan, dat het zo afkomstig zou kunnen zijn van Star-Lord, Drax The Destroyer of Rocket Raccoon.

Script wordt toch wel gebruikt

Intussen blijven er tegenstrijdige berichten opduiken over het lot van Guardians of the Galaxy Volume 3. Onlangs borrelden geruchten naar boven dat Marvel het al door Gunn geschreven script niet meer zouden gebruiken, waarop Dave Bautista aangaf dat hij dan niet meer van de partij zal zijn als Drax. Nu bericht vakblad The Hollywood Reporter dat Gunns script wel degelijk gebruikt gaat worden, en dat hij toch nog achter de schermen in een bepaalde hoedanigheid verbonden blijft aan Marvel. De filmmaker zou namelijk een cruciale rol gaan spelen in het ontwikkelen van meer science fiction-achtige Marvel-films zoals bijvoorbeeld The Eternals en Nova, dus de studio wil hem ook weer niet helemaal kwijt.

Oprotpremie

Daarnaast meldt The Hollywood Reporter ook dat Gunns ontslag nog steeds niet helemaal definitief zou zijn, en dat hij nu in onderhandeling is met de voorwaarden voor zijn ontslag. De filmmaker zou namelijk recht hebben op een oprotpremie van tussen de zeven en de tien miljoen dollar. Intussen hebben andere filmstudio's al laten weten wel degelijk interesse te hebben om met Gunn samen te werken.

Lees verder