jimmy fallon trump

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
jimmy fallon trump

Jimmy Fallon pakt Trump hard aan met sketch

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nu het onderzoek naar de impeachment (afzettingsprocedure) van president Trump is gestart staan comedians en talkshowhosts te trappelen om hem alvast te kakken te zetten. Wat niet zo heel moeilijk is gezien de laatste ontwikkelingen waarbij hij waarschijnlijk de Ukraïne verzocht om zijn tegenstander Biden te helpen zwartmaken. Jimmy Fallon van The Tonight Show opende er gisteren zijn show mee. 

Jimmy Fallon op dinsdag

De show van Fallon opent dinsdag met het item:

Jimmy Fallon is een bekende criticus van Donald Trump. Hij maakte al eerder allerlei filmpjes over hem en deze kans kon hij niet onbenut laten, toen gisteren het nieuws naar buiten kwam dat Nancy Pelosi het onderzoek naar de afzettingsprocedure gaat beginnen. Wat nogal een ding is, want ondanks de vele toch wat obscure momenten in Trumps carrièrre als president hield Pelosi zich op de vlakte. En veel mensen hadden toch zoiets van 'eindelijk!'. 

Applaus

Stephen Colbert vertelde zijn publiek in The Late Show over Pelosi's beslissing en daar volgde een flink applaus. En dat was maar goed ook, want Colbert had er een flinke monoloog over voorbereid die -gelukkig voor ons- ook nog wat meer uitleg geeft over wat nou precies het probleem met Trump is volgens hem. Onder andere dat punt dat Trump financiële steun aan de Ukraïne stopzette, een paar dagen voor het inmiddels beroemde telefoontje naar de president van het land. Maar het is uiteraard ook gewoon erg grappig. 

Voor de Amerikaanse entertainment-industrie zal Trump waarschijnlijk de komende tijd nog een bron van inspiratie (en ergernis) blijven. Voor hoe lang nog is dus nu de vraag. 

Lees verder