Recensie Just Say Yes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Recensie Just Say Yes

Interview Jim Bakkum en Nienke Plas: Na Just Say Yes wil Jim ‘in Undercover spelen’

|
|

Laatste update:

Just Say Yes staat nu op Netflix en onder anderen Jim Bakkum en Nienke Plas spelen erin. Wij spraken met ze over de eerste Nederlandse Netflix Original romcom. “Undercover is natuurlijk wel ultiem hè.”

Hoe was het om aan een heuse Netflix-film mee te doen?

Jim: “Dat wisten we dus nog niet toen we aan het draaien waren. De film zou eigenlijk nog gewoon in de bioscopen terechtkomen. Begin januari hoorde ik dat het naar Netflix ging en dat het de eerste Nederlandse romantische comedy Netflix-Original wordt. Dat is natuurlijk supercool!”

Nienke: “Ja het was reuze spannend, maar ik vond het wel heel cool toen ik hoorde dat ‘ie naar Netflix ging. Ik had zoiets van ‘Wauw! Ik sta straks op Netflix. Ik kan mezelf gewoon opzoeken.’ Ik vind het ook heel leuk voor de film, want hij is ook wel echt Netflix-waardig.”

Check hier onze recensie van Just Say Yes.

Als je in een andere Netflix-film of serie mocht spelen, welke zou dat zijn?

Jim: “Oeh, ja Undercover is natuurlijk wel ultiem hè. Het eerste seizoen had ik zo afgekeken. Voor Nederlandse begrippen is hij wel heel vet.”

Nienke: “Ik zit nu dus helemaal in Ginny & Georgia. Dat was enig! Leuk, drama, humor, tienerdingen. Ik vond vooral die vriendin van Ginny leuk. Zij was überdramatisch en heel theatraal, maar wel op een natuurlijke manier. Ik vond haar heel cool.”

Jim, jij bent natuurlijk de koning van de Nederlandse romcoms (wij rankten eerder zijn beste films), is er een romcom cliché die je neus uitkomt?

Jim: “Vorig jaar heb ik drie films gedraaid. In twee van de drie zat een grap dat ik de naam zo’n vier keer verkeerd uitspreek. In Casanova’s deed Birgit Schuurman dat naar mijn rol. In Just Say Yes doe ik het naar Yolanthe’s rol. Als ik die nog een keer lees denk ik ‘Nee, dat gaan we niet meer doen. Die heb ik nu wel gehoord.’”

Nienke, hoeveel lijk jij op je personage in de film?

Nienke: “Ze is plat, qua humor. Ze zegt alles wat ze denkt en daarin lijkt ze wel op mij. Ze is natuurlijk wel een mannenverslinder. Dat ben ik totaal niet geweest. Wat niet is kan nog komen zeggen ze, maar ik denk het niet!”

Is er nog een bepaald genre of een rol die je graag zou willen spelen?

Jim: “Ja genoeg. Ik moet zeggen dat ik op dit moment met een paar producties bezig ben. Dat zijn voor mij echt rollen die het weer naar een nieuw level trekken. Daar was ik ook wel aan toe. Daarnaast ben ik met twee hele getalenteerde collega’s in gesprek - waarvan ik de namen helaas niet mag noemen – en we zijn iets aan het ontwikkelen. Dat zou ook fantastisch zijn als het lukt. De ene is wel een soort romcom, maar heel anders. Het draait niet per se om de liefde. Het andere is meer melodrama-achtig. Iets met muziek.”

Nienke: “Ik zou het heel cool vinden om een dramarol te vertolken. Dan kan ik mezelf uitdagen. Ik doe altijd veel met humor, dus dan word ik zelf meer geprikkeld om iets anders te doen. Maar dat gaat gewoon goedkomen, dat voel ik!”

Hoe was het om samen met Yolanthe in de film te spelen?

Jim: “Dat was heel leuk en erg gezellig. Yolanthe is een superlief persoon die voor iedereen op de set ook echt aardig is en altijd aan anderen denkt. Dat weten heel veel mensen niet, dus dat wil ik wel benadrukken. Het is een persoon met een heel groot hart en ook erg gezellig. We hebben veel gelachen.”

Nienke: “Heel leuk! Ik had nog niet eerder met Yolanthe gespeeld. Ze is een hele goede actrice. Je kan iemand goed vinden in een serie, maar iemand aan het werk zien, is eigenlijk veel cooler. Ze is ook een heel leuk mens. Ik wist dat helemaal niet, maar ze is een hele lieve, lieve, lieve meid. ”

Zie je potentie voor een Just Say Yes 2?

Nienke: “Oh natuurlijk! Er zijn genoeg karakters waar een vervolg op kan komen. Dat vind ik juist zo leuk aan romcoms: er zijn meerdere verhaallijntjes. Er is natuurlijk één hoofdlijn, maar daaromheen gebeurt nog zo veel. Daar kan je nog wel een deel 2 van maken.”

Just Say Yes is nu te zien op Netflix. Zin in meer romantiek? Check hier de 10 beste romantische films en series op de streamingdienst.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder