Jessica Chastain vindt vrouwenrollen in films zorgwekkend

Veronica Superguide logo
Jessica Chastain vindt vrouwenrollen in films zorgwekkend

Jessica Chastain vindt vrouwenrollen in films zorgwekkend

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Actrice Jessica Chastain heeft een appeltje te schillen met een aantal Cannes-regisseurs. De actrice noemt de manier waarop vrouwen geportretteerd worden in films zorgwekkend.

Zorgwekkend

"Dit is de eerste keer dat ik twintig films keek in tien dagen. Ik hou van films, maar wat me vooral is bijgebleven is hoe de wereld naar vrouwen kijkt en hoe ze in films worden neergezet“, aldus de actrice. "Ik vind het erg zorgwekkend als ik heel eerlijk ben.” Bekijk het fragment hieronder.

Sofia Coppola

Sofia Coppola won op Cannes, als tweede vrouw ooit, de prijs voor beste regisseur. Jessica hoopt dat er meer vrouwelijke filmmakers volgen. "Ik hoop dat als we meer samenwerken met vrouwelijke verhalenvertellers, we meer vrouwen in films zullen zien die ik herken uit mijn dagelijkse leven. Vrouwen die pro-actief zijn, hun eigen belangen hebben en niet alleen reageren op de mannen om hen heen. Zij hebben ook hun eigen standpunt”, aldus de actrice. 

Kristen Stewart

Vrouwenrechten was een belangrijk gespreksonderwerp op het festival van Cannes. Actrice Kristen Stewart vertelde in een interview al dat ze blij was met de wat soepelere dresscode van het festival. “Je kan vrouwen niet meer verplichten hakken te dragen als mannen dat ook niet hoeven te doen”, aldus Stewart. 

Lees verder