Jerry Seinfeld beschuldigd van plagiaat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jerry Seinfeld beschuldigd van plagiaat

Jerry Seinfeld beschuldigd van plagiaat

|
|

Laatste update:

Jerry Seinfeld is momenteel op Netflix te zien in de succesvolle show Comedians In Cars Getting Coffee en verdient daar behoorlijk wat geld aan. Als het aan regisseur Christian Charles ligt, gaat een deel van dat geld naar hem toe. De reden hiervan is dat Charles beweert het originele concept bedacht te hebben en daarvoor klaagt hij de komiek nu aan. Dit meldt TMZ.

Telefoontje

Volgens Charles pitchte hij in 2002 het idee voor de show bij Seinfeld, die toen nog de boot afhield. In 2011 kreeg hij een telefoontje om een pilot op te nemen, waarbij Jerry achter het stuur zat. Net zoals in de huidige serie dus. Volgens documenten die TMZ in handen heeft gekregen, waren Jerry en zijn team razend enthousiast en maakten ze productie-en marketingplannen. Toen Charles zijn eigendomsbelang claimde, en daar ook betaald voor wilde krijgen, bekoelde de relatie. Hij werd gedumpt door Jerry, die de show verder ging produceren zonder hem. In 2012 was Comedians In Cars Getting Coffee voor het eerst op televisie te zien, toen nog bij het Sony Crackle platform. Sinds januari 2017 zendt Netflix de show uit.

Volgens Seinfelds advocaat Orin Snyder is de rechtszaak 'krankzinnig'. "Jerry heeft dit programma zelf gecreëerd en nu het een succes is, komt meneer Charles ineens verhaal halen, omdat hij geld ruikt. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zijn zaak nergens toe zal leiden."

Charles wil genoemd worden in de aftiteling als bedenker van de show en zoekt financiële compensatie. In 2002 regisseerde hij de documentaire Comedian, waarbij de focus op Seinfeld lag.

Lees verder