Jeroen Pauw sluit TV-seizoen af met dictee

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeroen Pauw sluit TV-seizoen af met dictee

Jeroen Pauw sluit TV-seizoen af met dictee

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Toch nog een dictee! Jeroen Pauw sluit vrijdag zijn tv-seizoen af met een dictee dat wordt geschreven door Bart Chabot en wordt voorgedragen door Philip Freriks.

Groot Dictee Stopt

Omroep NTR maakte op 24 mei bekend per direct te stoppen met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma, dat al 26 jaar te zien was, trok de laatste jaren te weinig kijkers en is volgens de omroep over het hoogtepunt heen. Presentator Philip Freriks, die het evenement in 1990 naar Nederland haalde, reageerde op zijn zachtst gezegd teleurgesteld: "Het Groot Dictee bestaat al zo lang, het heeft een bepaalde statuur. Ik zou zeggen: ga er voorzichtig mee om, kijk goed wat er nog mogelijk is en neem op z'n minst afscheid in stijl. Maar nee. We worden bij het minste of geringste bij het grofvuil gezet."

Freriks maakte voor Nieuwsuur nog een treffende afscheidsvideo, die je hierboven kunt afspelen, maar moest zich daarna neerleggen bij de realiteit... totdat de redactie van Pauw langskwam!

Allerlaatste zin

Het mag dan geen volwaardige terugkeer zijn, maar met Bart Chabot als tekstschrijver en Philip Freriks als voordrager krijgen we vanavond toch een respectabel dictee voorgeschoteld tijdens de seizoensafsluiting van Pauw. De tekst van Chabot, met als titel Allerlaatste zin, zal door Freriks worden voorgedragen aan een panel. Thuis meeschrijven is natuurlijk toegestaan!

Pauw zelf blikte voor het ANP alvast terug op een succesvol seizoen: "Een latenight talkshow is een van de boeiendste programma's om te maken. Elke keer op zoek naar het gesprek van de dag, voorzichtig meegaan met de waan van de week en tegelijk proberen een vrolijk en optimistisch uur te maken, zo vlak voor het slapen gaan. Dit was een fijn seizoen, na een spetterende start samen met Eva Jinek in de politieke praatshow Pauw&Jinek: De Verkiezingen, genieten we nog bijna dagelijks van het formatiespel. We hebben de successen van Feyenoord en Dumoulin gevierd en het avontuurlijk presidentschap van Donald Trump besproken. Ik kijk er nu al naar uit om het stokje van Eva na de zomer weer over te nemen."

Lees verder