Jeremy Renner vertelt voor het eerst over zijn ernstige ongeluk: ‘Ik koos ervoor om te overleven’

In de documentaire A Story of Terror, Survival and Triumph vertelt Hawkeye-acteur Jeremy Renner voor het eerst over zijn heftige ongeluk van eerder dit jaar. Tijdens het sneeuwruimen verdween de acteur onder een sneeuwschuiver, wat hij met geluk heeft overleefd.

Jeremy Renner
© BrunoPress/Capital Pictures/Mary Cybulski

Het is voor het eerst dat de acteur een uitgebreid interview geeft sinds zijn bijna fatale ongeluk. 

Meer details

In een gesprek met ABC News legt Jeremy uit wat er precies is gebeurd, en komen meer details naar boven over het ongeluk van een paar maanden geleden. Als een echte superheld zette hij zijn eigen leven op het spel om zijn familielid te redden. Jeremy wilde voorkomen dat zijn neef onder een sneeuwschuiver terechtkwam en belandde zelf onder het voertuig.

De uitzending 

Te zien is hoe Jeremy aan het revalideren is. "Ik koos ervoor om te overleven’’, aldus Jeremy. Hij brak namelijk dertig botten en liep inwendig borstletsel op. Ook wordt er gesproken met zijn naasten en komt de desbetreffende neef aan het woord.

Carrière

Na het ongeluk kreeg Jeremy veel steun van zijn collega's. De acteur is een belangrijk onderdeel van het Marvel-universum als de held Hawkeye. Daarnaast kan je Jeremy ook kennen van zijn rol in de oorlogsfilm The Hurt Locker. Binnenkort zal hij te zien zijn in de serie Rennervations, die zal verschijnen op Disney+.

 A Story of Terror, Survival and Triumph is vanaf 7 april te zien op Disney+

Bron:ANP/Veronica Superguide