De opnames van Stranger Things seizoen 4 zijn begonnen!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De opnames van Stranger Things seizoen 4 zijn begonnen!

O-oh: je Netflix account delen wordt binnenkort moeilijker

|
|

Laatste update:

Netflix heeft toegang tot een schatkamer aan gebruikersdata en daaruit geconcludeerd dat een heleboel slimmeriken hun Netflix-account met vrienden delen. Dat moet veranderen vinden ze, en dus heeft de streamingdienst aangekondigd dat ze het delen van accounts gaan aanpakken. Lekker dan!

Meer schermen voor meer geld

Netflix is beschikbaar voor tv, smartphone, tablets, laptops en alles ertussenin. Bij een basisabonnement (7,99 euro) krijg je toegang tot 1 scherm. Bij een standaard abonnement (10,99 euro) wordt dat 2 schermen en bij een premium abonnement (13,99 euro) 4 schermen tegelijkertijd.

Deel je Netflix-account niet met je vrienden!

Het premium abonnement is bedoeld voor één huishouden, maar uit gebruikscijfers blijkt dat veel vriendengroepen het ook aanschaffen en dan de account delen met elkaar. En dat mag niet volgens Netflix!

O-oh: je Netflix account delen wordt binnenkort moeilijker

Volgens Greg Peters, chief product officer van Netflix, onderzoeken ze verschillende beperkingen maar moet dit wel op een ‘klantvriendelijke manier’ gebeuren. Het inperken van het aantal IP-adressen per account zou tot de mogelijkheden behoren. Netflix overweegt tevens experimenten met waarschuwingen of het tijdelijk stopzetten van een account.

Tegenvallende groeicijfers voor Netflix

De reden voor het strenge nieuwe beleid is dat Netflix stevige concurrentie begint te krijgen van Disney+, Apple TV+ en andere streamingdiensten. Daardoor viel het aantal nieuwe abonnees het afgelopen kwartaal tegen, ook al doen Netflix Originals zoals Stranger Things 3 het beter dan ooit.

Wil je weten wat er de komende weken op Netflix verschijnt? Bekijk hier ons oktober-overzicht!

Lees verder