Je kunt nu leren om Dothraki en Valyrian te spreken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Je kunt nu leren om Dothraki en Valyrian te spreken

Je kunt nu leren om Dothraki en Valyrian te spreken

|
|

Laatste update:

Alles van Game of Thrones - tot nu toe - gezien? Dan is het tijd voor de volgende stap: Dothraki en Valyrian leren spreken.

Berkeley

De gekte omtrent Game of Thrones lijkt naarmate de serie vordert niet bepaald minder te worden. Nu kun je dus ook op les om de talen van je favoriete show te leren. Tenminste, als je een van de 40 gelukkigen bent die wordt geselecteerd voor het vak The Linguistics of Game of Thrones and the Art of Language Invention aan de Universiteit van Berkeley.

David J. Peterosn

Het vak wordt gegeven door David J. Peterson, de taalkundige die Dothraki en Valyrian ontwikkelde. De eer werd destijds toebedeeld aan Peterson nadat hij een wedstrijd won, die de Language Creation Society organiseerde. HBO was in 2009, tijdens het maken van Game of Thrones, namelijk hard op zoek naar een linguïst die een fictieve taal kon ontwikkelen. Met het vak onderwijst Peterson zijn studenten in de talen en in taalcreatie.

Game of Thrones

Game of Thrones is alweer toe aan het zevende seizoen. Vanaf 16 juli is de eerste aflevering van de nieuwe reeks te zien op HBO in de VS, een dag later zijn we in Nederland (bij Ziggo) aan de beurt. 

Lees verder