Je gaat spontaan meezingen met de trailer voor de Bruce Springsteen-film Blinded by the Light

Veronica Superguide logo
Je gaat spontaan meezingen met de trailer voor de Bruce Springsteen-film Blinded by the Light

Je gaat spontaan meezingen met de trailer voor de Bruce Springsteen-film Blinded by the Light

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Muziekfilms zijn hotter dan hot op dit moment; Bohemian Rhapsody is de bioscopen nog amper uit of Rocketman komt er al aan, op Netflix hadden we The Dirt als leuk tussendoortje en eind deze zomer komt dan ook nog eens de Bruce Spingsteen-film Blinded by the Light. Deze laatste film is geen biopic over The Boss, maar een fictief verhaal over een Engelse jongen van Pakistaanse komaf die helemaal idolaat is van de legendarische Amerikaanse rocker. In de trailer horen we onverslijtbare krakers als Dancing in the Dark, The Promised Land en Born To Run voorbijkomen, dus wij zitten hier met één hand op het toetsenbord en één vuist in de lucht.

Van de regisseuse van Bend it like Beckham

Blinded by the Light is afkomstig van regisseuse Gurinder Chadha, die in 2002 doorbrak met de komedie Bend it Like Beckham. Terwijl die film de carrière van Keira Knightley lanceerde, werd het rond Chadha zelf een beetje stil. Ze maakte nog wel films, maar die konden niet tippen aan het succes van haar vrouwenvoetbalfilm. Nu lijkt zij echter een grote comeback te maken met deze Bruce-film. Blinded by the Light is begin dit jaar al op filmfestivals in Amerika vertoond en critici zijn razend enthousiast. Vanaf 29 augustus is de film ook hier in de bioscopen te zien.

Andere Bruce-films

Dit is trouwens niet de eerste film over Bruce-fandom, want in 2013 verscheen ook al de documentaire Springsteen & I waarin een aantal loeifanatieke fans van The Boss op de voet gevolgd wordt. Voor wie liever naar Bruce zelf kijkt is er op Netflix natuurlijk ook nog steeds Springsteen on Broadway. En wie dit legendarische podiumbeest weer in het echt wil zien, die mag hopen dat deze helaas niet echt aannemelijke geruchten dat The Boss op 12 en 14 november in de Ziggo Dome staat toch wél waar zullen zijn.

Lees verder