JayJay en Bertie ‘vrienden voor het leven’

Door Redactie
JayJay en Bertie ‘vrienden voor het leven’

JayJay Boske heeft naar eigen zeggen ‘ontzettend veel geleerd’ van boerin Bertie Steur, die hij ontmoette tijdens Expeditie Robinson. “Ik denk dat ik in mijn leven nooit meer zo iemand als Bertie ga ontmoeten.”

Dit zei de voormalig rugbyer in de Volkskrant. Bertie, bekend van Boer zoekt vrouw, leerde JayJay ‘dat je altijd eerst op zoek moet naar een oplossing voor je begint met klagen’. Bij de Zeeuwse boerin kon de spierbundel naar eigen zeggen ‘eindelijk mezelf zijn’. “Ik kwam tot rust gewoon, Bertie oordeelde niet.”

De twee troffen elkaar op afvallerseiland, waar Bertie als eerste kandidaat belandde en JayJay door zijn teamleden naartoe werd gestuurd omdat ze zich aan hem ergerden. JayJay viel begin deze maand af.

Lange afstandsrelatie

Hoewel Bertie en JayJay volgens de sporter ‘vrienden voor het leven’ zijn, weet hij niet of hij de boerin nog vaak gaat zien. “Ik moet realistisch zijn, ze woont ver weg.” Op een tropisch eiland treffen de twee elkaar sowieso niet meer. Na zijn deelname aan het survivalprogramma van RTL 5 heeft JayJay ‘een schijthekel’ aan het strand. Bertie heeft minder moeite met de korrels, die ‘overal’ zitten en ‘er altijd’ zijn. “Als boerin loop ik dagelijks door de modder. Dat is ongeveer hetzelfde. Modder zuigt, zand niet.”
JayJay en Bertie ‘vrienden voor het leven’

Finale Expeditie Robinson

Bertie staat samen met rapper Dio en oud-wielrenner Thomas Dekker in de finale van Expeditie Robinson 2016. Wie gaat er met de titel vandoor? Je ziet het morgenavond om 20:30 op RTL5.