JayJay Boske wil graag met Bertie op de buis

Door Redactie
JayJay Boske wil graag met Bertie op de buis

“Geef Bertie en JayJay een eigen programma” en “Kunnen Bertie en JayJay een eigen realityshow krijgen?" Media kopten het, kijkers tweetten het en fans hoopten erop. Zou het er nu dan echt van komen?

Mensen helpen

“Ik wil graag kijken of er opties zijn om meer samen te kunnen doen, daar hebben we het ook over gehad”, vertelt JayJay aan De Telegraaf. “Het moet dan wel iets goeds zijn, niet van: ’jongens, hier is een reallifesoap’. Misschien kunnen we iets met mensen helpen.”

Mooie vriendschap

De vriendschap tussen boerin Bertie Steur en oud-rugby’er JayJay Boske is op zijn minst bijzonder én onverwacht te noemen. Beiden deden mee aan het laatste seizoen van Expeditie Robinson, maar ze leken wel tegenpolen. JayJay werkte zijn kampgenoten zo op de zenuwen dat hij weggestemd werd en vertrok naar het eiland waar de stille Bertie zich vrijwillig naar toe had laten sturen. 

Bertie en JayJay

Dagen verstreken, expeditieleden kwamen en gingen, maar Bertie en JayJay bleven samen en er ontwikkelde zich een sterke band. Zo liet JayJay Thomas Dekker beloven dat hij er alles aan zou doen om Bertie naar de samensmelting te sturen. Hij probeerde hier onderuit te komen, maar Bertie ging op haar strepen staan. Van wie ze dat geleerd had? Juist, van JayJay.

Magie behouden

Zou dat ‘iets met mensen helpen’ dan toch iets kunnen zijn als we bovenstaand incident als voorbeeld nemen? Wellicht. JayJay benadrukte overigens ook dat het programma met Bertie goed moet voelen en echt moet zijn. “Als ik met Bertie de magie wil behouden, dan wil ik niet iets ’gemaakts’.”