Jason Biggs (Larry) keert terug in OITNB

Door Redactie
Jason Biggs (Larry) keert terug in OITNB

Jason Biggs keert kort terug in het vijfde seizoen van Orange Is the New Black. De critici zijn zeer lovend over de nieuwe reeks.

Jason Biggs = Larry Bloom

Jason Biggs had in de eerste twee seizoenen van Orange Is the New Black een vaste rol als Larry Bloom, de echtgenoot van hoofdpersoon Piper (Taylor Schilling). In de vorige twee reeksen speelde de acteur, die bij het grote publiek vooral bekend is van zijn hoofdrol in de American Pie-films, niet meer mee.

Netflix lanceerde gisteren alle dertien afleveringen van het vijfde seizoen van OITNB. De serie geldt als een van de boegbeelden van de online streamingdienst. Kijk hierboven naar een trailer van het nieuwe seizoen, als je gisteren niet meteen met kijken bent begonnen.

Cliffhanger

De nieuwe reeks gaat direct verder na de cliffhanger van het vorige seizoen. In gevangenis Litchfield dreigt een opstand uit te breken na de dood van een van de gedetineerden (geen spoilers, mocht je nog niet helemaal bij zijn). Het vijfde seizoen toont de gebeurtenissen die in de drie dagen daarna plaatsvinden.

De critici zijn zeer lovend over het vijfde seizoen. Showrunner Jenji Kohan wordt geprezen voor de ingenieuze manier waarop zij drama en komedie met elkaar weet te combineren en voor het feit dat de serie knap kritiek weet te geven op de Amerikaanse actualiteit. De serie won de afgelopen jaren al tientallen grote prijzen, waaronder veel beeldjes voor de ijzersterke cast.