Jared Leto speelt Andy Warhol in biopic

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jared Leto speelt Andy Warhol in biopic

Jared Leto speelt Andy Warhol in biopic

|
|

Laatste update:

De Amerikaanse acteur Jared Leto speelt de rol van Andy Warhol in een biografische film over de wereldberoemde kunstenaar. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Warhol

De film van de titel luidt Warhol. Jared Leto is niet alleen als acteur betrokken bij de productie, maar ook als producent. Bij het produceren van de film werkt hij samen met Michael De Luca, bekend van Oscar-winnaar The Social Network.

Het script van de film Warhol wordt geschreven door Terence Winter, bekend van The Wolf of Wall Street en de tv-serie Boardwalk Empire. Het script is gebaseerd op het boek Warhol: The Biography uit 1989.

Metamorfose

Jared Leto heeft voor zijn filmrollen behoorlijke transformaties doorgemaakt. Leto is momenteel op het witte doek te zien in de succesvolle film Suicide Squad waarin hij de rol van The Joker speelt en zijn lange haren afknipte. 

Voor de film Chapter 27 (2007) kwam hij ruim 30 kg aan. Twee jaar geleden won hij een Golden Globe en een Oscar voor zijn bijrol in Dallas Buyers Club, waarin hij de Hiv-positieve, drugsverslaafde transgender vrouw Rayon speelt. Voor deze rol verloor hij extreem veel gewicht. Bekijk hieronder de trailer.

Lees verder