• BN'ers

Janine Abbring keert terug met Wintergasten in januari

Wintergasten

Het nieuwe seizoen van het VPRO-programma Wintergasten is begin volgend jaar te zien. Janine Abbring interviewt in de nieuwe reeks onder anderen de beroemde Britse biologe en antropologe Jane Goodall, maakte de omroep bekend. Janine stopte eerder met Zomergasten maar voor Wintergasten loopt ze nog steeds warm.

Jane Goodall en andere nieuwe gasten

De aflevering met de 88-jarige Jane Goodall is op 2 januari de eerste van het nieuwe seizoen. Een gesprek met de Frans-Marokkaanse schrijver Leïla Slimani wordt de dag erna uitgezonden. De driedelige reeks, die te zien is op NPO 2, wordt op 4 januari afgesloten met een interview met de Britse hersenchirurg Henry Marsh.

Giftige werksfeer

De interviewster kwam deze week ook in het nieuws vanwege de DWDD-rel met Matthijs van Nieuwkerk. Janine werkte voorheen bij het programma en onthulde dat ze vertrok vanwege de giftige werksfeer. 

Janine maakte in augustus bekend dat ze na zes seizoenen stopt met Zomergasten. Wel liet ze weten door te gaan met Wintergasten. Het verschil tussen de twee programma's is dat in de zomereditie vooral bekende Nederlanders centraal staan. In Wintergasten delen internationale gasten aan de hand van zelfgekozen film- en televisiefragmenten hun persoonlijke blik op de wereld.

Wintergasten is vanaf maandag 2 januari te zien op NPO 2.

Bron: ANP / Veronica Superguide