'Jan Smit moet songfestival presenteren!'

Veronica Superguide logo
'Jan Smit moet songfestival presenteren!'

Het touwtrekken is begonnen: 'Jan Smit moet songfestival presenteren!'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nadat Duncan Laurence al had gemeld het Songfestival te willen presenteren, en Wendy van Dijk had geroepen dat ook zij de aangewezen persoon was voor het presenteren van het evenement, doet ook TrosKompas een duit in het zakje. Want wat vinden 'De Nederlanders' eigenlijk? Ja, het touwtrekken om wie straks op het podium mag staan is begonnen....

Jan is 1

We hebben een nogal wisselende smaak. Want wie ziet Nederland graag op het podium? Als het een NPO'er moet zijn, dan Jan Smit, Eva Jinek of Dionne Stax. Jan Smit is met een score van 13,6 procent de nummer-1 keuze van de respondenten. Gefeliciteerd Jan. 4,1 procent gaat voor Eva Jinek. Die wil wel, zei ze in het programma Opium. Sterker nog, ze noemde het de allergrootste tv-klus die je kan krijgen. "Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt”, zei ze. 

En RTL dan? 

Ook RTL-presentatoren mochten de respondenten noemen. 5,9% vond Chantal Janzen geschikt. Martijn Krabbé moest het doen met 2,6 procent. En dat terwijl hij toch al wat media-aandacht heeft gekregen als mogelijke presentator. Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, Cornald Maas en winnaar Duncan Laurence werden ook genoemd. 

Maar... waar?

TrosKompas liet ook onderzoeken waar respondenten dat festival dan het liefst georganiseerd zouden zien. Amsterdam (22 procent) was favoriet, met Rotterdam (20 procent) op een tweede en Maastricht (18 procent) op een derde plek. Waarom niet op Texel mensen! Ook leuk!

Lees verder