Jan Slagter en Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Jan Slagter en Johan Derksen
BN'ersOp1VIOphefTV

Jan Slagter klaar met Vandaag Inside, weigert beelden te delen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Jan Slagter zet de hakken in het zand: de Omroep MAX-baas heeft besloten dat Vandaag Inside geen beelden mag gebruiken van de MAX-uitzending van Op1, van woensdag, waarin Louis van Gaal te gast was.

Dat liet de gepikeerde omroepbaas vrijdag aan het ANP laten weten. Als Louis érgens op tv komt weet je één ding: de mannen van VI gaan helemaal los. Waarom wil Jan het programma - dat niet genomineerd mag worden voor een Gouden Televizier-Ring - de beelden eigenlijk geen beelden geven? 

Jan Slagter vs. VI

Jan ziet zijn beslissing als statement tegen de vele beledigingen in Vandaag Inside. "Kijk maar hoe ze Louis van Gaal en Op1-presentatoren Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen neerzetten in hun programma", stelt hij. "Ik heb geen zin om onze gasten en presentatoren te laten beledigen door deze drie mannen. Dit doen ze regelmatig. Dus vandaar."

Ophef Inside

In Vandaag Inside klaagden de drie heren dat Jan de beelden niet vrijgaf. Ook vond Johan dat Op1-duo Charles Groenhuijsen ("hansworst") en "meisje" Carrie ten Napel Louis maar een beetje liet leeglopen zonder ook maar één kritische vraag te stellen. Vandaag Inside krijgt vaker kritiek omdat Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee wel eens ongenuanceerd uit de bocht kunnen vliegen. Recent dreigde Talpa het programma nog van de buis te halen nadat Derksen bekende een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Later zei hij dat het verhaal toch niet waar was.

Eerder besloot MAX ook om in uitzendingen van Op1 die de omroep maakt geen politici meer uit te nodigen die andere mensen bedreigden. Dit besluit kwam nadat Forum voor Democratie-parlementariër Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer D66-politicus Sjoerd Sjoerdsma bedreigde. Forum-leider Thierry Baudet noemde het besluit van MAX toen "walgelijk".

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder