Jan Slagter Chateau Bijstand

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Slagter Chateau Bijstand
MeilandOphefJinek

Jan Slagter: ‘Doneer Chateau Bijstand-geld aan goed doel’

|
|

Laatste update:

Vóór Chateau Bijstand begon was er al veel kritiek op Martien Meiland en zijn familie. Ze duiken voor het programma een maandje de bijstand in, en volgens veel mensen is dat totáál ongepast. Ook ná de eerste uitzending ging de kritiek door. Jan Slagter vindt eigenlijk dat de familie Meiland moet afzien van hun salaris voor het programma.

Jan Slagter vond de eerste uitzending van Chateau Bijstand niet zo best. De MAX-baas vond het ‘een hele goedkope manier om armoede een beetje te kakken te zetten.’ “Ik doe een oproep aan de Meilandjes, dat als ze hier geld voor krijgen, als ze geloofwaardig willen zijn dat ze dit onderwerp serieus nemen, dat zij hun gage afstaan aan de voedselbank.”

Geen eerlijk verhaal

AD-columniste Angela de Jong was het niet helemaal met Slagter eens. “Ze gaan ook proberen om geld in te zamelen voor een ander goed doel.” Slagter wilde er niets van weten: “Als je er zelf aan verdient vind ik het geen eerlijk verhaal.”

Leonie ter Braak begreep de kritiek op Chateau Bijstand wel, maar gelooft niet dat Martien, Erica en Maxime expres mensen in de bijstand voor schut zetten. “Ik kan me niet voorstellen dat zij de draak willen steken met mensen met een kleine portemonnee.”

Eva Jinek vatte de discussie nog even bondig samen. “De oordelen vlogen in het rond, we hebben allemaal hele goede ideeën gedebiteerd, we horen wel wat ermee gaat gebeuren!”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet Jinek elke werkdag op RTL 4, rond 21.30 uur.

Lees verder