Jan Kooijman wil weer met Job Gosschalk samenwerken

Veronica Superguide logo
Jan Kooijman wil weer met Job Gosschalk samenwerken

Jan Kooijman wil weer met Job Gosschalk samenwerken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Verliefd op Cuba-acteur Jan Kooijman ziet het best zitten om weer een film te maken met Job Gosschalk, ook al is de oud-castingdirecteur en regisseur na zijn #MeToo-schandaal door zowat iedereen aan de kant gezet.

Dat vertelde Jan afgelopen weekend aan NU.nl. “Ik hoop het”, zo reageert hij op de vraag of de twee ooit weer de handen ineen slaan voor een film. “Als hij me zou vragen en het is een goed script, dan zou ik het wel doen, ja.”

Job Gosschalk. (Bron: ANP)

#MeToo

Voor wie even een reminder nodig heeft: eind 2017 beschuldigden veel acteurs Gosschalk – vanaf toen bekend als ‘de Nederlandse Harvey Weinstein’ - ervan dat hij te ver zou zijn gegaan bij hen. Kleren uittrekken, chantage, grensoverschrijdende situaties, machtsmisbruik bij Kemna Casting, en zo gaat de lijst nog wel even door. Gosschalk sloeg eerder al op de vlucht naar Tel Aviv, waar hij nu nog steeds verblijft.

Arrogant

Jan is niet zo bang voor de publieke opinie na de uitspraken die hij deed. “Dat vinden mensen dan waarschijnlijk wel weer arrogant als ik dat zeg, maar ja.” Iedereen maakt fouten, zo vindt de acteur. “Als iemand dan eenmaal gestraft is, moet je toch weer door kunnen?”

Lees verder