Jan Jaap van der Wal

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal in de clinch met Vlaamse overheid: ‘Schandelijk’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Jan Jaap van der Wal heeft voor flink wat #ophef gezorgd in België. In het programma De Ideale Wereld maakte de presentator een domme fout, waarvan zelfs de Vlaamse regering schande spreekt.

Jan Jaap beledigt medewerkster

Jan Jaap van der Wal presenteert op VRT het satirische programma De Ideale Wereld. De uitzending van gisteravond zorgde voor flink wat #ophef. Dat zit zo: volgens Vlaamse media (via AD) zou een medewerkster van Somalische afkomst zijn voorgesteld als een poetsvrouw die voor “machtige witte mannen minderwaardig werk moet doen”. De vrouw is echter een ervaren medewerkster van de Vlaamse overheid! De Vlaamse regering spreekt schande van het voorval.

'We begrijpen dat dit verkeerd is binnengekomen'

Jan Jaap heeft inmiddels gereageerd. De Dit Was Het Nieuws-teamcaptain legt uit dat in het programma beelden uit de actualiteit op “humoristische wijze” besproken worden. “We geven er satirische commentaar bij en baseren ons op wat we zien. Beelden liegen niet, maar ze tonen inderdaad niet altijd de hele waarheid en dat is hier zeker het geval.” Verder legt hij uit dat het nooit zijn bedoeling was om de vrouw te schofferen en belooft contact met haar op te nemen: “We begrijpen dat dit verkeerd is binnengekomen.

Op zoek naar comedy waar je wel echt om kunt lachen? We kunnen deze 25 geweldige comedyseries van harte aanbevelen, net als deze tien stand-up comedy specials!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder