Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Eva Jinek
BN'ersSBSRTLMeilandVIOphefJinekTV

Jan Dijkgraaf fileert Eva Jinek vanwege VI-ophef: ‘Lafbek’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Jan Dijkgraaf haalt keihard uit naar Eva Jinek. Hij noemt haar bijvoorbeeld ‘een lafbek’. De reden? De ophef die ontstond nadat Eva volgens Johan Derksen blij zou hebben gereageerd op het stoppen van Vandaag Inside.

Johan Derksen versus Eva Jinek

Het kan je niet ontgaan zijn: Johan Derksen had deze week een appeltje te schillen met Eva Jinek. Volgens een Vandaag Inside-redacteur had Eva namelijk blij gereageerd op het stoppen van Vandaag Inside. Johan en Eva hebben hun fittie inmiddels uitgesproken. Schrijver Jan Dijkraaf is echter nog niet klaar met Eva! In zijn column Briefje van Jan haalt hij namelijk keihard uit naar Eva.

'Je hebt een intens slechte kant'

Jan denkt dat Eva liegt en snapt niet dat ze ‘loopt te draaien’. “Want je bent zoveel meer dan die “lieve meid” waarmee besties altijd zo kunnen lachen. Je hebt ook een intens slechte kant. Je bent een lafbek.” Om die sneer kracht bij te zetten, verwijst Jan naar die keer dat Erica Meiland te gast was bij Jinek om over haar (door Jan geschreven) biografie te vertellen. Volgens Jan heeft Eva toen het ‘vuile werk’ op laten knappen door Chantal Janzen. “Zodat je zelf je handen in onschuld kon wassen. Brrrr.

Erica is na die aanvaring trouwens ‘zwaar teleurgesteld’ in Chantal Janzen.

'Zelf ben je niet intelligent genoeg'

Ook noemt Jan de ophef die ontstond toen cabaretier Martijn Koning in Jinek uithaalde naar Thierry Baudet. “Zelf ben je niet intelligent genoeg om Thierry Baudet in een interview te slopen – en dat moet natuurlijk wel om bij je vriendjes in het gevlij te blijven. Dus huurde je Martijn Koning in om het via een gesproken column te doen. En toen hij dat deed en Baudet er een rel van maakte door weg te lopen, telde je je knopen en liet je Koning vallen als een baksteen.

Mogelijk werkt Jan op dit moment aan een nieuw boek over de Meilandjes.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder