Jamie Foxx cast Jeremy Renner voor Spawn met hulp van wodka

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jamie Foxx cast Jeremy Renner voor Spawn met hulp van wodka

Jamie Foxx cast Jeremy Renner voor Spawn met hulp van wodka

|
|

Laatste update:

Jamie Foxx heeft op een wel hele eenvoudige wijze Jeremy Renner overgehaald om mee te spelen in zijn nieuwe film Spawn. De Avengers-acteur kwam bij Foxx buurten in zijn nieuwe interviewshow voor een wodka-merk. Het werd een gezellig gesprek waarbij de nodige glaasjes Grey Goose werden genuttigd. En een paar weken later was daar ineens het nieuws dat Renner meedoet in Jamie’s superheldenfilm Spawn. Toeval?

Tweede poging

Eind mei berichtte we al dat Jamie Foxx de hoofdrol gaat spelen in een nieuwe verfilming van de comic Spawn. Bedenker Todd McFarlane maakte in 1997 al een eerste film rond het door hem bedachte superheld. Dit werd geen succes, ondanks dat de stoere spierbundel Michael Jai White de titelrol speelde. Nu gaat McFarlane het opnieuw proberen met Jamie Foxx.

Off Script

McFarlane vertelde aan de website ScreenRant dat hij Jeremy Renner al op het oog had voor de rol van Detective Maximillian “Twitch” Williams. Hij was al bezig om de acteur te overtuigen mee te doen in zijn film, en was zelfs hiervoor al bij Renner thuis langs geweest. Pas daarna kwam de regisseur erachter dat Foxx voor zijn interviewshow Off Script onlangs Jeremy Renner had geïnterviewd, en dat de twee het uitstekend met elkaar bleken te vinden. Tijdens deze interviews babbelt Foxx met andere acteurs onder het genot van enkele glazen wodka van Grey Goose, de sponsor van Off Script.

Deal was ineens zo geregeld

Toen McFarlane zag dat Renner te gast zou zijn in de show ging er meteen een lampje branden: “Ik heb geen idee wanneer ze het opgenomen hadden, misschien was het al maanden geleden ofzo, maar ik dacht: ‘Aha, ze kennen elkaar dus in elk geval al’. Dus ik stuur Jamie een berichtje en vraag hem: ‘Hé we proberen hier allemaal het Renner-kamp over te halen, dus als je misschien een beetje mee wilt helpen…’”. En zo geschiedde: met het gezellig middagje borrelen nog vers in het geheugen was de deal zo geregeld. De nieuwe Spawn-film moet ergens in 2019 uitkomen.

Lees verder