James Franco

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Franco

James Franco pakt acteren weer op na beschuldigingen

|
|

Laatste update:

James Franco... wat is er toch met de ooit zo populaire acteur gebeurd? Vrij veel, zo werd hij in 2018 door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Nu gaat hij zich weer in de spotlights begeven.

James zit al jaren niet echt meer in de mainstream-'zone'. Op één klein stemrolletje na (in 2019) deed hij de afgelopen jaren niets op acteergebied. De broer van Dave Franco, die ook regisseur is, brengt daar nu verandering in: hij pakt een nieuwe acteerklus.

Me, You

Volgens The Hollywood Reporter speelt James een van de hoofdrollen in het drama Me, You van regisseur Bille August. "Ik ben verheugd dat ik deel uitmaak van dit fenomenale project en om samen te werken met de legendarische Bille August", stelt hij. "Ik ben een groot fan van zijn werk en Me, You is echt een briljant script." Ook Tom Hollander (nee, niet de vader van Tom Holland) en Daisy Jacob zijn in de film te zien. De periode dat James radioactief materiaal was waar niemand zijn vingers aan wilde branden, lijkt dus stilletjes aan voorbij te zijn.

#MeToo op de acteerschool

De 44-jarige acteur verbrak in december na vier jaar de stilte rondom de aantijgingen van seksueel misbruik aan zijn adres. Hij werd door vijf vrouwen beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag. Onder hen waren vier studenten van zijn inmiddels opgedoekte acteerschool. Franco sloot de school in 2017, waarna een jaar later meerdere studentes zich uitlieten over het wangedrag van de acteur. Twee van hen dienden een aanklacht tegen hem in, die de acteur in juni vorig jaar tegen een flinke schadevergoeding schikte.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder