James Bond’s Goldfinger-auto gaat opnieuw in produktie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Bond’s Goldfinger-auto gaat opnieuw in produktie

James Bond’s Goldfinger-auto gaat opnieuw in produktie

|
|

Laatste update:

Goed nieuws voor James Bond-fans die niet kijken op een paar miljoen meer of minder: Aston Martin heeft aangekondigd 25 replica's te bouwen van de wereldberoemde wagen waar 007 in Goldfinger in rond reed: de Aston Martin DB5. Je mag er echter niet de weg mee op, want de auto zal net als in de film uitgerust zijn met speciale gadgets.

Superspeciale gadgets

De replica's zullen in elk geval roterende nummerborden krijgen, net als in de film. Wat voor superspeciale snufjes ze verder zullen krijgen is nog niet bekend. Mogelijkheden volop, want de Aston Martin DB5 in Goldfinger was verrijkt met onder meer ingebouwde mitrailleurs achter de koplampen, en een kogelwerend scherm voor de achterruit. En laten we de schietstoel niet vergeten!

De productie vindt plaats onder het toeziend oog van Chris Corbould, die de special effects supervisor was bij meerdere Bond-films. Hij zal erop toezien dat al deze gadgets dus echt correct ingebouwd worden.

Hoeveel zei je?

Natuurlijk hangt er wel een prijskaartje aan zo'n “schôôôn waoge”. De Aston Martins DB5 zullen maar liefst 2,75 miljoen pond gaan kosten, wat neer komt op drie miljoen euro, ajjj. En veel tijd om te sparen heb je niet, want de eerste replica's zullen in 2020 al de fabriek uitrollen.

Ook al verschillen onder de fans de meningen nogal over wie de beste Bond is en over wie de knapste Bondgirl is, alle fans lijken het erover eens wat zijn mooiste wagen is: de Aston Martin DB5. De auto dook voor het eerst op in Goldfinger, maar Sean Connery mocht ook in opvolger Thunderball nog achter het stuur van dezelfde super-de-luxe wagen gaan zitten. Ook Daniel Craig heeft in zowel Casino Royale als in Skyfall al lekker rond kunnen racen in een DB5.

Lees verder