Jamai: Idols verdient meer publiek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jamai: Idols verdient meer publiek

Jamai: Idols verdient meer publiek

|
|

Laatste update:

Idols is niet meer zo populair als het ooit was. De kijkcijfers nemen af, maar dat is niet terecht vindt Jamai Loman: “Dit programma verdient meer publiek.”

Leuke reality-tv

Jamai, die zich van eerste winnaar van de talentenjacht opwerkte tot jurylid noemt de muziek de basis van Idols, maar het is volgens hem net zo goed grappige, spannende en leuke reality-tv. In een interview met het AD vertelt hij dat hij zich niet druk maakt om de toekomst van het programma.

Consequenties

Hij geeft wel toe dat de kijkcijfers inderdaad tegenvallen. “Misschien hadden we nog een jaartje moeten wachten, maar dat weet je van tevoren niet; zeker niet omdat het bij de terugkeer zo goed scoorde”, aldus Loman. Presentator Ruben Nicolai vertelde aan Lex Gaarthuis van Radio 10 dat er ongetwijfeld consequenties zitten aan dergelijke kijkcijfers. "Hoe goed iets bekeken wordt heeft altijd gevolgen. Misschien zeggen ze dat ze er met een volgende serie niet zo snel op wil zitten, maar wie weet zeggen ze wel helemaal dat we niet doorgaan of nog langer wachten."

Eventueel nieuw seizoen

Jurylid Martijn Krabbé baalt eveneens: “De rondes tussen audities en liveshows scoren altijd minder bij alle talentenjachten, maar Idols zit wel erg laag nu.” Toen Idols vorig jaar een comeback maakte, zag het er veelbelovend uit voor de talentenjacht. Het huidige seizoen dat er achteraan geplakt werd, trekt aanzienlijk minder kijkers. Zo keken er afgelopen woensdag nog maar 313.000 mensen naar de talentenjacht. Maar voor nu is het nog niet gedaan: op de website van RTL kun je je alweer opgeven voor een nieuw seizoen. Eventueel, dat wel.

Lees verder