Jaarlijkse Oscarfoto gaat giga viral vanwege kartonnen regisseuse

Veronica Superguide logo
Jaarlijkse Oscarfoto gaat giga viral vanwege kartonnen regisseuse

Jaarlijkse Oscarfoto gaat giga viral vanwege kartonnen regisseuse

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Oscars hebben altijd iets statigs en stijfs. Dankzij de Franse regisseuse Agnès Varda, die genomineerd is in de categorie Beste Documentaire, heeft de foto van alle genomineerden, die steevast gemaakt wordt tijdens de jaarlijkse nominees lunch, een bijzonder lollig tintje gekregen.

Briljante actie voor een hoogbejaarde

De 89-jarige Varga, de oudste genomineerde dit jaar, kon helaas niet aanwezig zijn bij de traditionele lunch voorafgaand aan de uitreiking van de Oscars, maar omdat het zonde vond dat ze niet op de gezamenlijke foto zou staan, stuurde ze een kartonnen versie van zichzelf. Haar co-regisseur JR had zijn kartonnen collega - zelfs in verschillende poses! - meegenomen naar het event. De foto van de - zeg eerlijk, vrij briljante - grap gaat sindsdien de hele wereld over. 

Andere afzeggers

Varda, genomineerd met haar hartverwarmende roadmovie Faces Places, was overigens niet de enige die moest afzeggen. Daniel Day-Lewis (Beste Acteur), Lesley Manville (Beste Vrouwelijke Bijrol), Christopher Plummer (Beste Mannelijke Bijrol), Denzel Washington (Beste Acteur), Woody Harrelson (Beste Mannelijke Bijrol) en Frances McDormand (Beste Actrice) waren allen niet aanwezig.

Hollands glorie

De uitreiking van The Academy Awards vindt plaats op 3 maart. Er zijn dit jaar twee Nederlandse kanshebbers: Hoyte van Hoytema is genomineerd voor zijn camerawerk in Dunkirk en make-upartist Arjen Tuiten kan worden bekroond voor zijn werk aan het drama Wonder.
Bekijk de trailer van Agnès Varga's 'Faces Places' in onderstaande video:

Lees verder