Harry Potter en zijn klasgenoten van Zweinstein

Veronica Superguide logo
Harry Potter en zijn klasgenoten van Zweinstein

J.K. Rowling breidt Harry Potter-universum uit met vier nieuwe boeken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

J.K. Rowling keert binnenkort terug naar de wereld van Harry Potter. En zo komen we nog meer te weten over deze tovenaarsleerling!

Fenomeen

Komende maanden verschijnen er maar liefst vier nieuwe boeken over de magische wereld van Harry Potter. Het gaat hier echter niet om vervolgen op de boekenreeks die uitgroeide tot een popcultuurfenomeen, maar om vier korte e-books die meer inzicht geven in de wereld van de tovenaarsleerling. De eerste twee boeken, getiteld Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts en Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology, zullen vanaf 27 juni beschikbaar zijn.

Tentoonstelling

Later dit jaar zullen ook Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy en Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creature in de digitale boekwinkels verschijnen. De vier boeken zijn gebaseerd op het audioboek Harry Potter: A History of Magic, dat op zijn beurt weer is gebaseerd op de gelijknamige tentoonstelling die was te zien in de British Library. Het mogen dan geen vervolgen zijn, na het bestuderen van deze vier boeken krijg je je Zweinstein-diploma nog net niet thuis opgestuurd!

Meer info over deze vier boeken vind je op de website van Pottermore.

Lees verder