It toen vs. It nu: welke killer clown is enger?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
It toen vs. It nu: welke killer clown is enger?

It toen vs. It nu: welke killer clown is enger?

|
|

Laatste update:

It, de killer clown uit je nachtmerries, is terug. De trailer van de film met Bill Skarsgård als Pennywise werd al miljoenen keren bekeken, maar laten we vooral Tim Curry niet vergeten.

Teaser vs. miniserie

Bij Moviepilot matchten ze de beelden van de kersverse teaser met die van de originele miniserie en zetten ze onder elkaar. Wat blijkt: het maakt weinig uit of je Bill Skarsgård (2017) of Tim Curry (1990) tegen het lijf loopt, het riool is na het zien van dit soort beelden een plek waar je voorlopig ver uit de buurt blijft. 

It

Het verhaal van It gaat over een groep tieners, de Losers' Club in het plaatsje Derry, Maine die te maken krijgen met een kwaadaardige demoon, in de vorm van de moordlustige clown Pennywise. Ze bundelen hun krachten om It uit hun levens te bannen.

Remake

De remake zou in eerste instantie geregisseerd worden door Cary Joji Fukunaga, die twee films van het verhaal wilde maken: een versie met de Losers' Club in hun jonge jaren en de groep dertig jaar later. Toen dit teveel geld zou kosten, werd uiteindelijk Andrés Muschietti aangetrokken. Hij richt zich in zijn film alleen op de pubers. Het zou ons echter niet verbazen als de filmbazen na het succes van de nieuwe film It - wat natuurlijk nog moet blijken - alsnog voor een sequel gaan. Het kan ons niet eng genoeg zijn.

Lees verder