Is pulpacteur Adam Sandler in de running voor een Oscar?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Is pulpacteur Adam Sandler in de running voor een Oscar?

Is pulpacteur Adam Sandler in de running voor een Oscar?

|
|

Laatste update:

Adam Sandler staat niet bepaald bekend om zijn hoogwaardige manier van acteren. Maar daar komt hoogstwaarschijnlijk nu verandering in. Sandler speelt een rol in The Meyerowitz Stories, een Netflix-film die deze week in première ging op het filmfestival in Cannes. Na afloop was het publiek zo laaiend enthousiast over zijn acteerwerk dat er een staande ovatie volgde van maar liefst vier minuten. De Chicago Tribune zegt zelfs dat Sandler wellicht kans zal maken op een Oscar!

Het tij keert

We kennen Sandler vooral van redelijk slechte films. Hij speelt vaak cartooneske en eendimensionale karakters. Met uitzondering van wat beter werk van zijn hand zoals de films Spanglish, Funny People en Paul Anderson’s Punch-Drunk-Love. Met de nieuwe Netflix-film lijkt het tij te keren, hij wordt eindelijk serieus genomen als acteur. Variety schrijft: “Het is zijn beste rol van de afgelopen vijftien jaar.” Een journalist van Deadline gaat nog verder: “Ik dacht dat ik deze zin nooit zou opschrijven, maar ik denk dat Sandler kans maakt op de prijs voor beste acteur in Cannes.” En zoals hierboven al geschreven gelooft de Chicago Tribune zelfs in een Oscarnominatie.

Grote namen

In The Meyerowitz Stories spelen naast Sandler nog andere grote namen zoals de gelauwerde acteur Dustin Hoffman, de Britse actrice Emma Thompson en komiek Ben Stiller. De film is geregisseerd door Noam Baumbach en  gaat over een uiteengevallen familie die in New York wordt herenigd, wanneer de succesvolle patriarch (Hoffman) wordt geëerd. Sandler en Stiller spelen twee van zijn kinderen. Stiller speelde al ooit eerder de zoon van Hoffman in Meet The Fockers en Little Fockers. Er is helaas nog geen trailer beschikbaar van de film. Kijk hieronder voor beelden op de set.

500 miljoen keer

Sandler heeft een succesvolle geschiedenis met Netflix. De acteur en de streamingsdienst hebben al vele malen samengewerkt. Sinds de première van The Ridiculous 6 in 2015 hebben Netflix-abonnees maar liefst 500 miljoen keer naar Sandler gekeken.

Bioscoop

Ook al is het een Netflix-film, toch zal The Meyerowitz Stories ook in Franse bioscopen te zien zijn. Wanneer de film exact op Netflix te zien is, moet nog bekend worden gemaakt. Onder druk van Franse filmmakers komen vanaf volgend jaar films van streamingdiensten niet langer in aanmerking voor de competitie in Cannes als de films alleen voor abonnees te zien zijn.

Kijk hieronder naar de persconferentie van The Meyerowitz Stories in Cannes met alle acteurs.

Lees verder