Is O'G3NE nu al op weg naar een Songfestival-finaleplek?

Veronica Superguide logo
Is O'G3NE nu al op weg naar een Songfestival-finaleplek?

Is O'G3NE nu al op weg naar een Songfestival-finaleplek?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met het nummer Lights and Shadows vertegenwoordigt O’G3NE Nederland op het Eurovisie Songfestival. De clip is al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken op YouTube en staat daarmee op de achtste plek van best bekeken songfestivalnummers van dit jaar.

Lisa, Amy en Shelley

Een stap in de goede richting voor Amy, Shelley en Lisa Vol. Het doel is namelijk om Europa te veroveren, zodat Nederland in ieder geval de finale bereikt. O’G3NE staat op 11 mei in de tweede halve finale van het Songfestival, die plaatsvindt in Kiev. De finale is twee dagen later op zaterdag 13 mei. 

Lights and Shadows

Lights and Shadows werd begin maart gepresenteerd. Het nummer, dat geschreven werd door Rick Vol - de vader van Amy, Lisa en Shelley - en Shelleys vriend Rory de Kievit, is een ode aan hun zieke moeder Isolde. Lights and Shadows kreeg al veel positieve reacties en werd al vaak beluisterd.

Songfestival

Op YouTube doen de dames van O’G3NE het dus goed, maar nu is het zaak om ook op het Songfestival zelf de sterren van de hemel te zingen. Nederland deed het de afgelopen jaren redelijk tot zeer goed met Douwe Bob, Anouk en The Common Linnets. De enige die het er wat minder goed vanaf bracht was Trijntje Oosterhuis die het in 2014 moest doen met een 14e plek in de halve finale.

Lees verder