Is het Jan, Olcay, of toch Ruben? Maak je klaar voor de finale van Wie is de mol?

Veronica Superguide logo
Is het Jan, Olcay, of toch Ruben? Maak je klaar voor de finale van Wie is de mol?

Is het Jan, Olcay, of toch Ruben? Maak je klaar voor de finale van Wie is de mol?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanavond is het dan éindelijk zover: in de finale van alweer het achttiende seizoen van Wie is de mol? wordt onthuld wie o wie nou toch de mol is deze reeks. Ook komen we erachter welke speler het programma wint. Enkel presentator Jan Versteegh, ontwerpster en presentatrice Olcay Gulsen, en zanger Ruben Hein zijn nog in de race.

Omgekeerde wereld

Hoe het mogelijk is dat het programma na zoveel seizoenen nog steeds een enorme kijkcijferhit is, denkt tv-kenner Bert van der Veer te weten. “Het spel is het omgekeerde van de echte wereld”, verklaart hij het succes van het spelprogramma van AVROTROS. “Daar wil je dat mensen menen wat ze zeggen. Maar in Wie is de mol? is niemand te vertrouwen. Het is een feest van achterdocht, dat maakt het zo boeiend.”

Twee soorten kijkers

Volgens Van der Veer zijn er twee soorten kijkers. “Je hebt mensen die het begrijpen, heel fanatiek zijn en alle hints uitpluizen, maar een ander deel snapt er helemaal niets van.” Toch zijn ook zij fan. Dat heeft te maken met een ander belangrijk onderdeel van het format: de opdrachten. “Die zitten vol met een soort cryptogrammen. Daar zijn mensen dol op. Je wil als kijker die puzzel kunnen oplossen.” De ‘prachtige beelden’ van de omgeving en de ‘spannende locaties’ maken het volgens de tv-criticus helemaal af.

Live ontknoping

Welke BN'er dit keer de mol is, wordt duidelijk tijdens de finale die ook dit jaar weer live te volgen is via grote schermen in het Amsterdamse Vondelpark. In de tv-studio in het park, VondelCS, vindt de ontknoping plaats. Voor het eerst kunnen fans de finale ook bekijken in een aantal Vue-bioscopen, waaronder in Alkmaar, Eindhoven en Apeldoorn.

Vermoedens

In RTL Boulevard deelden de deskundigen, onder wie óók kandidate Olcay, hun theorieën en vermoedens over wie de mol is. Bekijk het fragment in onderstaande video.
De finale van 'Wie is de mol?' zie je vanavond om 20.30 uur op NPO 1. 

Lees verder